Καυγάς του Αποστόλου με βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης – ΒΙΝΤΕΟ

Κόντρα ξέσπασε στη βουλή μεταξύ  του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατά τη διάρκεια της συζήτηση της επερώτησής τους για τους αγρότες.

Ο κ. Αποστόλου, διέψευσε την αναφορά του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλη Κεγκέρογλου, ότι το ΔΝΤ πραγματοποίησε για πρώτη φορά επίσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, κάνοντας λόγο για μονταζιέρα. Ζήτησε μάλιστα από τον κ. Κεγκέρογλου να ανακαλέσει, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

“Θέλω να ανακαλέσετε μια φράση που είπατε ότι ο Αποστόλου βρίσκεται σε σκοτεινή αποστολή στον αγροτικό χώρο” είπε ο υπουργός. “Το ΔΝΤ εσύ το έβαλες στο Αγροτικής Ανάπτυξης ή στο έφεραν; Nα μας πείτε εάν το ΔΝΤ που ήρθε για πρώτη φορά στο υπουργείο επί κυβέρνησης Τσίπρα, σας το έφεραν ή το ζητήσατε εσείς;” επέμεινε ο κ. Κεγκέρογλου.

“Εάν σας πω ότι δεν ήρθε, το αποδέχεστε και να ανακαλέσετε την συγκεκριμένη φράση;  Όταν από το βήμα της βουλής εκφράζονται τέτοιες φράσεις, μόνο ότι ο υπουργός δεν συναντήθηκε με το ΔΝΤ δεν σκέφτεται ο πολίτης.  Μην επιχειρείτε πάλι τη μονταζιέρα σε βάρος μου” του απάντησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο κ. Αποστόλου είχε κόντρα και με τον Μιχάλη Τζελέπη ο οποίος αντιδρούσε στα όσα έλεγε ο υπουργός απο τα έδρανα της βουλής. “Εσείς με το νόμο του 2013 πήρατε την αγροτική δραστηριότητα από αγροτική εκμετάλλευση και την κάνατε επαγγελματική δραστηριότητα” είπε ο κ. Αποστόλου απαντώντας στην κριτική.

Παράλληλα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης διευκρίνισε ότι αυτό που έχει πει το προηγούμενο διάστημα είναι πως  υπάρχουν δύο γκρίζες ζώνες στον αγροτικό χώρο που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.  Εξήγγειλε την εφαρμογή του εργόσημου και στους συνεταιρισμούς λέγοντας χαρακτηριστικά: “Η μία είναι η περίπτωση της αδήλωτης εργασίας και γι αυτό φέραμε εργόσημο. Είναι στο σχέδιο νόμου για τους συνεταιρισμούς και ίσως το φέρουμε πιο νωρίς. Μέσα από αυτό, το εργόσημο και θα διευκολυνθούν οι ίδιοι οι αγρότες και θα υποστηρίξουμε ένα δημοκρατικό δικαίωμα των μεταναστών και χρόνια έχουν αποτελέσει βασικό εργαλείο για τη στήριξη της αγροτικής δραστηριότητας στη χώρα”. 

Eπίσης, υποστήριξε ότι με την καταγραφή της αγροτικής παραγωγής θα μπορούσαν να δημιουργηθούν από το ΦΠΑ έσοδα που να αποτελούν ισοδύναμο στην φορολογία των αγροτών.

Τέλος, ο χαρακτήρισε αμυντική τη στάση της Αστυνομίας και αναφέρθηκε σε παλαιότερες συγκρούσεις στα μπλόκα: “Είστε με τα καλά σας; Ξεχνάτε τα ΜΑΤ στα μπλόκα; Ξεχνάτε ότι δεν υπήρχε μια διαδήλωση που να μην στέλνατε τα ΜΑΤ; Αυτά κάνατε . Εμείς βλέπετε πως σεβόμαστε τις κινητοποιήσεις των αγροτών και τι στάση τηρούμε. Η στάση της Αστυνομίας είναι αμυντική στάση. Αφήστε τα δάκρυα και τους πόνους γιατί ήδη φορτώσατε τόσα πολλά τον αγροτικό χώρο τα προηγούμενα χρόνια κι εμάς, μας έλαχε να αναλάβουμε την διακυβέρνηση της χώρας σε δύσκολες χώρες. Έχουμε και τη γνώση και την εμπειρία και το σχέδιο για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Εμείς θα βγάλουμε τον αγροτικό χώρο από το αδιέξοδο”.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Αποστόλου: Επιμένουμε στον διάλογο με τους αγρότες – ΒΙΝΤΕΟ

Κατρούγκαλος: Οι αγρότες είναι συνεργάτες μας – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ