Τόσκας: Απαράδεκτα τα επεισόδια έξω από το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

«Απαράδεκτα» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Τόσκας, τα επεισόδια έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και την απαίτηση των αγροτών από την Κρήτη να προχωρήσουν σε κατάληψη, κάτι το οποίο δε μπορούσε να γίνει αποδεκτό.

«Η προσπάθειά μας είναι να διαφυλάξουμε το δημοκρατικό δικαίωμα στη διαμαρτυρία και προσβλέπουμε σε μία ήρεμη διαμαρτυρία» υπογράμμισε ο κ. Τόσκας σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, και πρόσθεσε ότι «δεν δίνονται έτσι οι κοινωνικοί αγώνες».

Επίσης, ανέφερε ότι ως δείγμα καλής θέλησης της κυβέρνησης, αποδέχθηκε ένα μικρό αριθμό τρακτέρ να συμμετάσχουν στην πορεία στο κέντρο της Αθήνας «εφόσον το γενικότερο κλίμα είναι ήρεμο».

Ο κ. Τόσκας σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ενώ τραυματίστηκαν δέκα αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Επιπλέον, τόνισε ότι είναι ανακριβές αυτό που ειπώθηκε από αγρότες της Πελοποννήσου, πως επετράπη σε 35 τρακτέρ να περάσουν από τον Ισθμό της Κορίνθου, διότι δεν υπήρξε τέτοια συμφωνία. Εξέφρασε, δε, την εκτίμηση ότι οι αγρότες θα διαδηλώσουν ειρηνικά, ενώ η ΕΛΑΣ θα υλοποιήσει τον σχεδιασμό για το παρκάρισμα των αυτοκινήτων τους και θα διαφυλάξει το κέντρο. 

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Στην Αθήνα οι αγρότες – Τα επεισόδια και τα μπλόκα της αστυνομίας – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ