Ο Φάμελλος για την τουρκική ΝΟΤΑΜ: Παραμένουμε ψύχραιμοι…

Τη λύπη του για την τραγωδία με το ελικόπτερο Agusta Bell στην Κίναρο, εξέφρασε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

«Εκ μέρους της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των τριών στελεχών του ελληνικού στρατού και ταυτόχρονα, τη λύπη μας για το γεγονός που μας έχει στεναχωρήσει από το πρωί», σημείωε χαρακτηριστικά ο κ. Φάμελλος ενώ αναφερόμενος στην τουρκική ΝΟΤΑΜ, με την οποία η Άγκυρα απαγόρευσε την προσέγγιση των ελληνικών σωστικών συνεργείων στη θαλάσσια περιοχή, ο ίδιος είπε:

«Όσον αφορά στα θέματα των σχέσεων με την Τουρκία, η ελληνική κυβέρνηση διαχρονικά κρατά μια ισορροπία στο θέμα αυτό, γιατί γνωρίζουμε την επιθετική -όσον αφορά στην άσκηση διπλωματίας- τάση της γείτονος χώρας».

«Εμείς», συμπλήρωσε, «πρέπει να έχουμε μία πλήρη ενημέρωση για το θέμα της ΝΟΤΑΜ, προηγήθηκε η δική μας ΝΟΤΑΜ για την άσκηση των ενεργειών έρευνας για τα στελέχη μας που χάθηκαν. Απάντησαν οι Τούρκοι, όπως κάνουν συνήθως και ξαναπαντήσαμε εμείς με δεύτερη ΝΟΤΑΜ. Τηρώντας τη διεθνή νομιμότητα θέλαμε να περιφρουρήσουμε το δικαίωμα της έρευνας στις περιοχές αυτές. Κρατάμε -και τα στελέχη μας στις ένοπλες δυνάμεις και η κυβέρνηση της χώρας- μια ηρεμία και ψυχραιμία στο θέμα αυτό».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ