Βόζεμπεργκ: Θα έπρεπε να έχουμε πιέσει η επανεγκατάσταση των προσφύγων να γίνεται στην Τουρκία

«Η Ευρώπη δεν ασκεί την πίεση που θα έπρεπε στην Τουρκία» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 αναφερόμενη στο προσφυγικό, η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ, προσθέτοντας ωστόσο ότι και «εμείς έχουμε ευθύνες» και εξήγησε:

«Το Νοέμβριο δεν έπρεπε ποτέ να δεχθεί η Ελλάδα τα πέντε hotspots αδιαμαρτύρητα σχεδόν και την ανάγκη να φιλοξενήσουμε σε πρώτο επίπεδο 50.000 ανθρώπους. Και το λέω αναδεικνύοντας παράλληλα ότι ο κ. Μουζάλας ξεχωριστά έχει κάνει τεράστια προσπάθεια και αγωνίζεται προσωπικά» υπογράμμισε η κ. Βόζεμπεργκ συμπληρώνοντας:

«Θα έπρεπε να έχουμε πιέσει, η επανεγκατάσταση, αυτό που είπε χθες και ο επίτροπος, να γίνεται από την Τουρκία και να μη δεχθούμε σε πρώτο επίπεδο τα πέντε hotspots τη στιγμή μάλιστα που ήξερε, όφειλε να γνωρίζει η κυβέρνηση ότι μέχρι τέλος του έτους, όπως και απεδείχθη δεν έχει τη δυνατότητα και την υποδομή να τα φτιάξει. Και τώρα είμαστε στο ‘και πέντε’, είμαστε υποχρεωμένοι να τα κάνουμε, γιατί αυτό έχουμε συμφωνήσει, αλλά από την άλλη είχε συμφωνήσει και η Τουρκία να ελέγξει τους διακινητές».

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή διαπράττεται από τη γείτονα χώρα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» αναφερόμενη στο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αγορά» σχετικά με τα εργοστάσια κατασκευής κατεστραμμένων σωσιβίων και λεμβών στην Τουρκία.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να πιεστεί από την Ελλάδα πολύ έντονα» επισήμανε η κ. Βόζεμπεργκ προσθέτοντας ότι «είμαστε σε έναν αγώνα ταχύτητας εξαιρετικά άνισο».

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος επειδή έχει τη συγκεκριμένη γεωγραφική θέση» τόνισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ