Φάμελλος: Προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης των αντιδράσεων για τα hotspots

Για προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης των αντιδράσεων  από ακροδεξιά στοιχεία,  έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, στο “Πρακτορείο 104,9 FM”, με αφορμή τη δημιουργία του κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στο δήμο Δέλτα Θεσσαλονίκης

Χαρακτηριστικά επισήμανε ότι προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση η προσπάθεια εκμετάλλευσης που γίνεται από τη Χρυσή Αυγή και σχολιάζοντας τη δημιουργία του κέντρου, στο πρώην στρατόπεδο “Αναγνωστοπούλου”, σημείωσε ότι παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από τη “δαμόκλειο σπάθη” των ευρωπαϊκών οργάνων διακόπηκαν προσωρινά οι εργασίες για να συναντηθούν οι δήμαρχοι με τον αρμόδιο υπουργό και να ενημερωθούν οι τοπικές κοινωνίες για την αναγκαιότητα του εγχειρήματος.

“Δεν θα τις χαρίσουμε (σ.σ. τις κινητοποιήσεις κατοίκων) στο φασισμό και στη μείωση της ανθρώπινης ζωής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και θα απομονωθούν τα ακροδεξιά στοιχεία” υπογράμμισε ο κ. Φάμελλος, μετά την επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στο πρώην στρατόπεδο, στα Διαβατά.

Παράλληλα, ο κ. Φάμελλος,  ξεκαθάρισε ότι η επιλογή του πρώην στρατοπέδου δεν έγινε αιφνιδιαστικά, καθώς η πολιτεία και η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, είχαν επιθεωρήσει τους χώρους πριν από καιρό.

Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισήμανε, ότι εκεί θα φιλοξενηθούν οικογένειες, οι οποίες ύστερα από τρεις μέρες διαμονής θα αναχωρούν για ευρωπαϊκές χώρες, υπογραμμίζοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν σχέση με την εγκληματικότητα. “Αντιθέτως όσοι παράτυπα έχουν περάσει στη χώρας μας είτε με τη βούλησή τους είτε όχι θα επιστρέφουν. Δεν μιλάμε γι’ αυτούς τους ανθρώπους, μιλάμε για τους προστατευόμενους από διεθνείς συνθήκες οικογένειες που θα φύγουν προς την Ευρώπη” κατέληξε ο κ. Φάμελλος.

 

Διαβάστε επίσης:

Στα hotspots της Λέσβου ο Μητσοτάκης – ΦΩΤΟ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ