Βίτσας: Εντός 48 ωρών θα φεύγουν οι πρόσφυγες από τα νησιά –ΒΙΝΤΕΟ

«Λυπάμαι όταν ο φόβος επικρατεί στο μυαλό και στις πράξεις των ανθρώπων. Δεν μπορώ να καταλάβω, όταν πηγαίνουν στο σπίτι τους, τι λένε στα παιδιά τους», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, σχετικά με τις αντιδράσεις κατοίκων για τα Κέντρα Μετεγκατάστασης Προσφύγων,και συνέχισε λέγοντας ότι “ντρέπομαι για τη μικρή ομάδα συνελλήνων, οι οποίοι ξεκινώντας από αντιλήψεις πολιτικές και ιδεολογικές, υπάρχει και αυτό το στοιχείο, βρίσκεται πίσω ή μπροστά σε τέτοια γεγονότα. Και μάλιστα ξεπερνά κάθε είδος με επιθέσεις όχι μόνο σε χώρους αλλά και σε Έλληνες αξιωματικούς και οπλίτες”.

Ο κ. Βίτσας, μιλώντας στο mega, αναφέρθηκε στη διαδικασία χειρισμού των προσφυγικών ροών που καταφθάνουν στα ελληνικά παράλια εξηγώντας ότι πρόσφυγες και μετανάστες εντός 24 ή 48 ωρών από τη στιγμή της άφιξής τους στα νησιά, θα απομακρύνονται από αυτές τις περιοχές και θα οδηγούνται προς την ηπειρωτική χώρα. Ειδικότερα, ο υπουργός είπε ότι οι πρόσφυγες θα κατευθύνονται προς τους χώρους για μετεγκατάσταση, όπως στο Σχιστό και τη Σίνδο.

Σε ό,τι αφορά στα επεισόδια στην Κω ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι οι κάτοικοι του νησιού έχουν ζήσει ένα καλοκαίρι που δεν θα ήθελαν να ξαναζήσουν.

“Από την Κω και τ’ άλλα νησιά φεύγουν όλοι, εκτός και αν καταφέρουμε που πρέπει να τα καταφέρουμε τις διαδικασίες επαναπροώθησης προς την Τουρκία ή προς άλλες χώρες της Αφρικής, και ένα στοιχείο της διαπραγμάτευσης που αυτή τη στιγμή γίνεται και που αφορούν τους μετανάστες. Αλλά σε κάθε περίπτωση είτε αυτό γίνεται στην ηπειρωτική χώρα είτε στα νησιά αυτό πρέπει να γίνεται γρήγορα” ανέφερε.

Αναφερόμενος στη μετάβαση διμοιριών των ΜΑΤ στην Κω ανέφερε ότι υπήρχαν “βίαιες αντιδράσεις μιας κατ’ αρχήν μικρής ομάδας που προσπάθησαν με βίαιο τρόπο να μην γίνει το hot spot”.

Διαβάστε επίσης:

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για την Κω: Υπάρχει ένας σκληρός ακροδεξιός πυρήνας – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ