Γιατί ο Πάγκαλος αναρωτιέται αν είναι δημοφιλής ο Πρωθυπουργός

Επίθεση στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος ο οποίος σε συνέντευξη του στο Βήμα Fm αναρωτήθηκε: «αν νύχτα-μέρα πρέπει να προστατεύουμε τον Πρωθυπουργό, τότε τι δημοφιλής Πρωθυπουργός είναι αυτός;»

«Η Ηρώδου Αττικού, που ήταν ένας τρόπος να φεύγεις από το Κολωνάκι και να πηγαίνεις προς τα νότια προάστια ή προς τη Λεωφόρο Συγγρού, αν είχες δουλειά εκεί, έκλεινε κατά καιρούς, όταν υπήρχε απειλή για τον Πρωθυπουργό ή σπανιότερα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (όταν υπήρχε) ενόχληση. Τώρα, είναι κλειστή επί 24ωρου βάσεως. Λοιπόν, αναρωτιέμαι το παιδί αυτό, της πρώτης φοράς Αριστεράς, που κατοικοεδρεύει στο Μαξίμου και οι άλλοι επιτελείς του, έχουν τόσο μεγάλο πανικό; Τι φοβούνται; Μα, είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα, αν νύχτα-μέρα πρέπει να προστατεύουμε τον Πρωθυπουργό, τότε τι δημοφιλής Πρωθυπουργός είναι αυτός;» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πάγκαλος τάχθηκε εναντίον των μπλόκων υποστηρίζοντας ότι οι αγρότες θα έπρεπε «με κάποιο τρόπο και κάποιες προϋποθέσεις» να συναντήσουν τον Πρωθυπουργό.

«Εγώ θα σας πω ότι είμαι εναντίον των μπλόκων. Θεωρώ ότι κακώς κλείνουν οι δρόμοι, κακώς δεν εφαρμόζεται ο νόμος, υπάρχει νόμος που προβλέπει την απαγόρευση της παρακώλυσης των συγκοινωνιών και με βαρύτατες ποινές μάλιστα» σημείωσε ο κ. Πάγκαλος.

«Το δεύτερο είναι ότι, εν πάση περιπτώσει, θεωρώ ότι με κάποιο τρόπο και κάποιες προϋποθέσεις και αφού ίσως περιορίσουν τις δυνατότητες του κ. Τσίπρα να ψευδολογήσει και να κάνει ένα σόου απ’ αυτά που έχει συνηθίσει, θα έπρεπε να τον συναντήσουν. Θα έπρεπε να βρουν τον τρόπο, να είναι δημιουργικότεροι δηλαδή στην επεξεργασία αυτού του θέματος, στη διαχείριση αυτού του προβλήματος, της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό και όχι να λένε απλώς «όχι» πρόσθεσε.

Ο κ. Πάγκαλος επιτέθηκε και  στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης επισημαίνοντας: «Από την άλλη μεριά, λέγονται χονδροειδή ψέματα και τερατώδεις ανακρίβειες εις βάρος των αγροτών π.χ., άκουσα τον κ. Αποστόλου, αυτό το ανεκδιήγητο πρόσωπο που παριστάνει τον Υπουργό Αγροτικής Οικονομίας -δεν ξέρω πως λέγεται- ο οποίος είπε κάτι νούμερα που τόση έπρεπε να είναι η αγροτική παραγωγή και τόσο δηλώνεται. Μα, η αγροτική παραγωγή σε όλες τις χώρες έχει ένα ποσοστό 25, 30, 40%, ανάλογα με τη χώρα στην οποία βρίσκεσαι και αφορά στην αυτοκατανάλωση και στις ανταλλαγές.

Διαβάστε επίσης: 

Η Γεροβασίλη κάλεσε σε διάλογο τους αγρότες «χωρίς τελεσίγραφα» – ΒΙΝΤΕΟ

Απαισιόδοξος ο Άδωνις για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ