Απαισιόδοξος ο Άδωνις για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές

«Η προσωπική μου πολιτική εκτίμηση είναι εξαιρετικά δυσοίωνη, καθώς πιστεύω ότι η απόσταση που χωρίζει την κυβέρνηση από τους δανειστές είναι πάρα πολύ μεγάλη και δεν βλέπω πώς μπορεί να γεφυρωθεί. Και αν γεφυρωθεί, όπως συνήθως συμβαίνει, με τα 8 εκ των 10 υπέρ των δανειστών, πιστεύω ότι η Βουλή πολύ δύσκολα θα μπορεί να υποστηρίξει τις σχετικές συμφωνίες. Η κυβέρνηση έχασε πολύτιμο χρόνο.» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, στον «ΑΘΗΝΑ 9.84».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στις τηλεοπτικές άδειες, τόνισε: «Ο κ. Παππάς θέλει αυθαίρετα και μόνος του να αποφασίσει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών. Άκουσα τον κ. Βούτση να λέει ότι δεν είναι βιώσιμοι παραπάνω από τέσσερις τηλεοπτικοί σταθμοί. Αυτό σε τι αφορά την κυβέρνηση; Δηλαδή, εάν θέλει ένας επιχειρηματίας να κάνει ένα πανελλαδικό κανάλι και να χάνει λεφτά, αυτό γιατί αφορά τον κ. Βούτση ή τον κ. Παππά ή τον κ. Τσίπρα».

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επισήμανε ότι «ο κ. Τσίπρας εξελέγη λέγοντας ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, θα σκίσει το μνημόνιο και θα δώσει και 13η σύνταξη. Λέω τα πιο εμβληματικά, υπάρχουν κι άλλα. Τα έκανε; Όχι. Έκανε τα αντίθετα; Πώς να τον πούμε λοιπόν; Αν δεν τον πούμε ψεύτη, να τον πούμε αφελή. Αν το “αφελής” του ταιριάζει καλύτερα, να τον πούμε έτσι. Το ότι “έπεσε έξω” και πήρε ένα λαό στο λαιμό του, το καταλαβαίνει;».

Σε ερώτηση που του έγινε για ενδεχόμενο οικουμενικής κυβέρνησης ή εκλογών ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι δεν πιστεύει στην οικουμενική κυβέρνηση και πρόσθεσε: «ας πούμε ότι γίνεται μια τέτοια κυβέρνηση στην οποία συμμετέχουν η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Εμείς λέμε ότι δεν θέλουμε αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, γιατί θεωρούμε ότι αυτό θα πλήξει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και προκρίνουμε μείωση των δημοσίων δαπανών, για παράδειγμα να μη δοθεί αύξηση στους δημοσίους υπαλλήλους, κάτι που είπε και ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή. Ο κ. Τσίπρας από την άλλη, λέει ότι δεν θέλει μείωση των δημοσίων δαπανών, αλλά αύξηση των εισφορών. Ας πούμε ότι έχουμε μια κυβέρνηση από κοινού, τι από τα δύο θα γίνει; Το θέμα δεν είναι να πούμε “είμαστε όλοι μαζί και αγαπημένοι”, αλλά να αποφασίσουμε ποια πολιτική θέλουμε. Η πολιτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας λέει ότι “κύριοι αυτός ο δρόμος της συνεχούς αύξησης των εισφορών και των φόρων είναι παντελώς αδιέξοδος, διότι καταδικάζει την ελληνική οικονομία σε ύφεση και όσο μπαίνουμε στο υφεσιακό σπιράλ, συνεχώς θα κόβουμε, ό,τι κι αν κάνουμε”. Αντιπροτείνουμε γρήγορες φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις, ραγδαία μείωση των φόρων με αντίστοιχη μείωση δημοσίων δαπανών -και επώδυνη αν χρειαστεί-, μαζικές και γρήγορες ιδιωτικοποιήσεις και προσέλκυση ξένων επενδύσεων, έτσι ώστε να αυξηθεί το ΑΕΠ μας και να μπορούμε να δώσουμε πράγματι σε αυτούς που έχουν ανάγκη, αλλά από τα δικά μας πια χρήματα».

Τέλος ο κ. Γεωργιάδης, σημείωσε ότι σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία θα είναι η επόμενη κυβέρνηση «θα γυρίσει την ελληνική οικονομία γρηγορότερα από ότι νομίζουμε» και συμπλήρωσε: «Ένας από τους λόγους που υποστήριξα τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός της χώρας, είναι γιατί πιστεύω ότι, έχοντας δει τον κ. Μητσοτάκη ως υπουργό στην κυβέρνηση Σαμαρά, δεν θα διστάσει να κάνει αυτά που πρέπει γρήγορα. Έχει τεράστια σημασία η ταχύτητα».

 

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση Λεβέντη στην κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ