Κουίκ: Επιθυμία της κυβέρνησης να κλείσει το Ασφαλιστικό έως τα μέσα Φεβρουαρίου

Για την ατζέντα των εξελίξεων στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, για το πότε θα ψηφιστεί το ασφαλιστικό, για το πότε θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, αλλά και στα σενάρια που κάνουν λόγο για πρόωρες εκλογές απάντησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ μέσω του Realfm 97,8 και της εκπομπής του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Η επιθυμία της κυβέρνησης είναι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου να το έχουμε κλείσει το θέμα. Και γι’ αυτό κάνουμε και την έκκληση να συνεχιστεί ο διάλογος με εκείνους οι οποίοι τον κάνουν, όπως είναι οι επαγγελματικοί φορείς και να τον ξεκινήσουν τον διάλογο οι αγρότες οι οποίοι δεν μπορεί να παγιδεύονται από κάποιους οι οποίοι τον αρνούνται», τόνισε αρχικά ο Τέρενς Κουίκ αναφερόμενος στο ασφαλιστικό.

Και πρόσθεσε: «Η αξιολόγηση θα αργήσει… Η αξιολόγηση θα πάρει λίγο τον χρόνο της αλλά πρέπει να την τρέξουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα γιατί όσο καθυστερεί η αξιολόγηση τόσο πέφτουν βάρη πάνω σε κινήσεις που πρέπει να κάνουμε».

Στο ερώτημα τι εννοεί λέγοντας ότι θα αργήσει η αξιολόγηση κι αν θα χρειαστεί να φτάσουμε στην άνοιξη για να ολοκληρωθεί ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ απάντησε: «Δεν μπορώ να το βάλω χρονικά», ενώ αναφερόμενος στα “αγκάθια” που υπάρχουν και θα οδηγήσουν στην όποια καθυστέρηση ο κ. Κουίκ είπε: «Το ασφαλιστικό, διευκρινίζω, διότι δεν αλλάζει τίποτα σε ότι αφορά το φορολογικό των αγροτών. Τίποτα. Δεν τίθεται στην πρώτη αξιολόγηση θέμα φορολόγησης αγροτών. Αρα είναι μόνο το ασφαλιστικό, κι αν κλείσουμε το ασφαλιστικό, πιστεύω ότι έχουμε κλείσει ένα χρόνιο πρόβλημα κι έχουμε κλείσει και τα μέγιστα από τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την 3ετή συμφωνία για να μπορέσουμε να πάμε στην αξιολόγηση που σημαίνει όμως ταυτόχρονα και συνομιλία για το χρέος, γιατί αυτή είναι η κατάληξη».

Στο ερώτημα με αφορμή τα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και κάνουν λόγο για πρόωρες εκλογές αν κάτι στραβώσει με το ασφαλιστικό και αν το μέγαρο Μαξίμου αποκλείει το ενδεχόμενο διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας με άλλα κόμματα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ανέφερε: «Το Σάββατο το απόγευμα ήμουν παρών στην 3ωρη σύσκεψη η οποία αφορούσε το μεταναστευτικό και τα hot spots. Δεν τέθηκε σε καμία περίπτωση θέμα εκλογών από τον πρωθυπουργό. Απεναντίας αυτό το οποίο ελέχθη είναι ότι “πρέπει να κλείσουμε αυτά τα κεφάλαια και θα τα κλείσουμε αυτά τα κεφάλαια”».

Και πρόσθεσε ο κ. Κουίκ: «Διεύρυνση θα θέλαμε να έχουμε σε επίπεδο εθνικής συναίνεσης εξού και έγινε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και αυτό το οποίο μονίμως λέει ο κ. Τσίπρας είναι ότι θέλουμε να έχουμε μία διεύρυνση στα μεγάλα προβλήματα, αλλά διεύρυνση όχι δεν υπάρχει θέμα. Η κυβέρνηση θα παραμείνει στο σχήμα που έχει σήμερα».

Στο ερώτημα αν αυτό θα γίνει ακόμη κι αν βρει μπροστά της δυσκολίες στο να ψηφίσει το ασφαλιστικό με τους 153 βουλευτές που διαθέτει ο κ. Κουίκ τόνισε: «Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε διαρροές. Οι 153 ψήφοι πρέπει να είναι δεδομένοι».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ