Γεωργιάδης: Δεν μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο των εκλογών

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real fm 97,8.

Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: «Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν μπορώ να αποκλείσω» το ενδεχόμενο νέων εκλογών ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι πάγια θέση του είναι πως «οι συνεχόμενες εκλογές βλάπτουν την οικονομία».

Αναφερόμενος δε, στον τρόπο με τον οποίο εξελίσσονται τα πράγματα στο προσφυγικό ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε:

«Δυστυχώς, αν θυμάστε είχα δώσει μία συνέντευξη σε εσάς όπου είχε προκαλέσει πολύ μεγάλη αίσθηση όταν είχα πει ότι η πολιτική των ανοιχτών συνόρων που ακολουθούσε ο κ. Τσίπρας θα φέρει τη χώρα σε πολύ μεγάλες περιπέτειες. Ξέρετε είναι πολύ λογικό επιχείρημα όταν λες: “πως να ελέγξεις τα θαλάσσια σύνορα;”. Δυστυχώς όταν κάθεσαι στο τραπέζι με τους ξένους σου φέρνουν ένα επίσης λογικό επιχείρημα: “γιατί μέχρι πέρυσι το κάνατε; Γιατί μέχρι το 2014 είχατε κατά μέσο όρο 70 με 100 χιλιάδες εισόδους και ξαφνικά το 2015 πήγατε στις 810 χιλιάδες;”», τόνισε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Και συνέχισε λέγοντας: «Η άμεση απάντηση πολλών στην Ελλάδα είναι ότι φταίει ο συριακός πόλεμος. Αυτό όμως δεν μπορεί να πείσει κανέναν σοβαρό άνθρωπο γιατί ο συριακός πόλεμος ξεκίνησε το 2011. Και τα στρατόπεδα των προσφύγων στην Τουρκία είναι από το 2012, άρα δεν υπάρχει κάποια ταύτιση του συριακού πολέμου με το 2015. Το μόνο που άλλαξε το 2015 στην περιοχή είναι η κυβέρνηση στην Ελλάδα. Όλα τα άλλα, η κυβέρνηση στην Τουρκία, η κατάσταση στη Συρία, οι γειτονικές δικές μας χώρες είναι ακριβώς τα ίδια. Η μόνη παράμετρος στην εξίσωση που άλλαξε το 2015 είναι ο Τσίπρας».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ