Φάμελλος για προσφυγικό: Η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τον εαυτό της

Την άποψη ότι στο θέμα του προσφυγικού η Ευρώπη παραμένει σε μία «ισορροπιστική πολιτική», η οποία δεν λύνει προβλήματα, εξέφρασε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

«Δεν είμαι αισιόδοξος, από την άποψη ότι η Ευρώπη δεν έχει καταλάβει ακόμα ούτε ποιο είναι το πρόβλημα ούτε τι πρέπει να κάνει. Παραμένει σε μία ισορροπιστική πολιτική, η οποία δεν λύνει προβλήματα. Θεωρώ ότι ακόμα ασχολείται με νούμερα και ασχολείται με το να λύσει τα εσωτερικά της προβλήματα», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, και πρόσθεσε:

«Είναι αντικειμενικό αυτό: Οι χώρες της Ευρώπης δεν έχουν ενιαία πολιτική έκφραση και δεν έχουν συναντίληψη στο να παρέμβουν, στο να κάνουν ουσιαστική πολιτική, γεωπολιτική, για να μπορέσουν να λύσουν τα προβλήματα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «τα βήματα που μέχρι στιγμής θα έπρεπε να έχουν γίνει για να βοηθήσουν ανθρώπινες ζωές, δεν τα έχουμε αποδείξει ακόμα. Προφανώς η ουσία της πολιτικής βρίσκεται στο πώς παρεμβαίνουν στη ρίζα του πολέμου και πώς συνεργάζεται με την Τουρκία ως Ευρώπη όχι ως Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τον εαυτό της».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ