Γεννηματά: Οι φιέστες ανάβουν το φυτίλι ενός νέου διχασμού

«Η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και συνεννόηση. Χρειάζεται ειλικρινή διάλογο μεταξύ των κομμάτων. Αυτού του είδους οι φιέστες που αντί να περιλαμβάνουν μια συγγνώμη, ανάβουν ένα φυτίλι ενός νέου διχασμού, οδηγούν μόνο σε νέα αδιέξοδα», τόνισε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στο ΣΚΑΙ, η Φώφη Γεννηματά για την χθεσινή ομιλία του Πρωθυπουργού στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τον ένα χρόνο διακυβέρνησης της χώρας.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική επειδή, όπως είπε, «ο κ. Τσίπρας από τη μια μεριά και η δεξιά από την άλλη, δεν οδηγεί σε λύσεις για τη χώρα, οδηγεί σε μια νέα πόλωση, σε ένα νέο διχασμό, σε όξυνση χωρίς περιεχόμενο, διότι δεν έχει να προτείνει καμία απολύτως λύση. Τι μας είπε χθες; Ή τι λύση μπορεί να δώσει στη χώρα αυτό το νέο δίπολο; Μπορεί ξαφνικά η Ελλάδα να κυβερνηθεί από αυτόνομες κυβερνήσεις;».

Παράλληλα, η Φώφη Γεννηματά κάλεσε την κυβέρνηση να ανοίξει ένα ειλικρινή διάλογο με τους αγρότες και με τους επιστήμονες ελεύθερους επαγγελματίες, τους οποίους πραγματικά με τις ρυθμίσεις που φέρνει στο ασφαλιστικό, εξοντώνει. «Κατανοώ την αντίδραση απόλυτα, διότι αυτές οι προτάσεις που έχει φέρει η κυβέρνηση δεν δίνουν λύση στο ασφαλιστικό», είπε γιατί «δεν εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα στο σύστημα, απλά εξοντώνουν κάποιες κατηγορίες επαγγελματικές, τους ανθρώπους όλους αυτούς τους οδηγεί στην ανεργία και αυτό βαθαίνει την ύφεση και αναπαράγει αυτό το φαύλο κύκλο. Δεν δίνει καμία λύση η πρότασή τους. Δεν είναι αποδεκτό αυτό το σχέδιο».

Σχετικά με τις διεργασίες στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς με αφορμή τη πρόταση που κατέθεσε, η κ. Γεννηματα ανέφερε ότι το οδοιπορικό αυτό καταλήγει στην Προγραμματική Συνδιάσκεψη όπου καλούνται όλοι όσοι θεωρούν ότι ανήκουν σε αυτό το χώρο να καταθέσουν τις προτάσεις τους επί συγκεκριμένων κύκλων που θα έχει ο διάλογος. Θα έχουν προηγηθεί οι περιφερειακές προγραμματικές συνδιασκέψεις, στις οποίες επίσης θα καλούνται σε κάθε περιφέρεια της χώρας όλοι όσοι ενδιαφέρονται να συμβάλουν σε αυτό το διάλογο. ‘Άνθρωποι που έχουν αποστασιοποιηθεί, άνθρωποι που δεν ήρθαν να ψηφίσουν. Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αποχής που θα πρέπει να μας ανησυχήσει και να ενδιαφερθούμε γι’ αυτό.

Και εξήγησε για δεν προτείνει Συνέδριο, όπως ζητούν έντονα προσωπικότητες και κινήσεις πολιτών. «Πρέπει να προτάξουμε την πολιτική. Δεν χρειάζεται αντιπαράθεση μηχανισμών. Στα συνέδρια οργανώνονται οι μηχανισμοί, συγκρούονται για να δούνε ποιος θα ελέγξει τα όργανα, την Κεντρική Επιτροπή, το Πολιτικό Συμβούλιο και αυτό είναι κάτι που ενοχλεί τον κόσμο και που δεν μπορεί να είναι στο πρώτο στάδιο της συζήτησής μας σε καμία περίπτωση. Γι’ αυτό και εγώ προτείνω Προγραμματική Συνδιάσκεψη, γιατί πρώτα πρέπει να καταλήξουμε στο τι προτείνουμε για την Ελλάδα. Πρέπει να βάλουμε ως προτεραιότητα τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο πολιτικό σύστημα και στον εκλογικό νόμο, αλλά δεν αρκεί.

Η κυρία Γεννηματά επανέλαβε ότι ασφαλιστική δικλείδα είναι η εκλογή αρχηγού από τη βάση και η ίδια θα είναι υποψήφια.

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Κατρούγκαλος: Υπάρχουν και δικηγόροι που φοράνε γραβάτες Armani και Dior –ΒΙΝΤΕΟ

Τσίπρας: Δεν θα γίνουμε όμηροι ούτε των εκβιαστών ούτε των οργανωμένων συμφερόντων – BINTEO

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ