Σκληρή επίθεση του Βενιζέλου σε Τσίπρα-Βαρουφάκη

«Η συνέντευξη του κ. Βαρουφάκη είναι ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο, που δείχνει το μέγεθος της ιστορικής, πολιτικής και νομικής ευθύνης του κυρίου Τσίπρα και της ομάδας του.  Έπαιξαν εν ψυχρώ με την τύχη του έθνους και με τις ζωές των Ελληνίδων και των Ελλήνων, έπαιξαν όντας ανίκανοι και ταυτόχρονα κυνικοί τυχοδιώκτες», δήλωσε ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ερωτώμενος για τις αποκαλύψεις του Γιάνη Βαρουφάκη στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ.

«Η διαφορά είναι ότι ο κύριος Τσίπρας ήθελε και θέλει το γάντζωμα στην εξουσία παραπλανώντας τον ελληνικό λαό, ήθελε να μας πάει στο τρίτο μνημόνιο κρύβοντάς το, ενώ ο κύριος Βαρουφάκης ήταν πιο φιλόδοξος, ήθελε να απειλήσει την Ευρωζώνη με διάλυση, χωρίς να καταλαβαίνει ποιο θα είναι το κόστος για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες», πρόσθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Παράλληλα, απαντώντας σε δημοσιογράφους για τις διαδικασίες που γίνονται στην Κεντροαριστερά, επισήμανε: «επαναφέρω στην επικαιρότητα την ομόφωνη απόφαση του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ του Ιουνίου του 2015. Πρέπει να συγκροτήσουμε το μεγάλο προοδευτικό κέντρο. Το κέντρο ήταν πάντα κάτι άλλο από τη δεξιά, ήταν κάτι άλλο από την παραδοσιακή αριστερά, ταυτίζεται με την Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία, με τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, με ό,τι θετικό έχει γίνει στην πατρίδα μας, χρειάζεται όμως επιμονή και υπομονή.

Δεν αρκεί να είμαστε το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, οι κινήσεις. Πρέπει να είναι ει δυνατόν όλες οι δυνάμεις του μεσαίου χώρου. Δε θα τελειώσει η συζήτηση αυτή σε λίγες μέρες, ούτε με την πρώτη άρνηση. Χρειάζεται επιμονή και σοβαρότητα, όχι βιασύνες. Το ζήτημα δεν είναι να βρεθούν ρόλοι και να περιχαρακωθούν σχήματα, αλλά πρέπει να κερδίσουμε αυτή την ευκαιρία, αυτή τη στιγμή που είναι ιστορική, χάριν της πατρίδας μας.

Και τα λέω αυτά, θέλοντας να τονίσω ότι ο ρόλος μου είναι ο ρόλος του καταλύτη και του θεματοφύλακα αυτής της προσπάθειας, δεν αναζητώ εγώ προσωπικά κάποιον κομματικό ρόλο, εμένα με ενδιαφέρει η στρατηγική της χώρας και με ενδιαφέρει η προοπτική της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα, με ενδιαφέρει η αναβίωση ενός ισχυρού, πολυσυλλεκτικού, αξιόπιστου κέντρου».

 

Διαβάστε επίσης:

Η απάντηση του Μαξίμου για τις αποκαλύψεις του Βαρουφάκη – ΒΙΝΤΕΟ

Βαρουφάκης: Τι μου είπε στο αυτί ο Ντάισελμπλουμ – ΒΙΝΤΕΟ

Βαρουφάκης: Είχα ηθική υποχρέωση να ηχογραφώ τα Eurogroup – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Τατσόπουλος για τον Βαρουφάκη: Το λες και τρολάρισμα… 

Η ΝΔ αναμένει την απάντηση του Πρωθυπουργού για τις αποκαλύψεις του Βαρουφάκη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ