Κόντρα Βαρουφάκη – Όσμπορν για τα γλυπτά του Παρθενώνα

Τον Γιάνη Βαρουφάκη και τα γλυπτά του Παρθενώνα χρησιμοποίησε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Οσμπορν για να επιτεθεί στον εκπρόσωπο των Εργατικών για την Οικονομία Τζον Μακ Ντόνελ. Όπως είπε χαρακτηριστικά το κοινό του Γιάνη Βαρουφάκη και του Τζον Μακ Ντόνελ είναι ότι έχουν “χάσει τα μάρμαρά τους”. Σημειώνεται ότι η έκφραση αυτή στα αγγλικά σημαίνει ότι κάποιος έχει χάσει το μυαλό του. Με αυτόν τρόπο όμως ο Όσμπορν θέλησε να πικάρει τον πολιτικό του αντίπαλο, περνώντας παράλληλα το μήνυμα του για τα γλυπτά του Παρθενώνα. 

Συγκεκριμένα, μιλώντας στη βουλή ανέφερε για τον στενό συνεργάτη του ηγέτη των Εργατικών στη Βρετανία Τζέρεμι Κόρμπιν: “Σήμερα λέει ότι πρόκειται να περιοδεύσει τη χώρα με τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνη Βαρουφάκη για να μας εκπαιδεύσει σχετικά με την οικονομία. Αυτό που έχουν κοινό είναι ότι και οι δύο έχουν χάσει τα μάρμαρα τους “

 

Άμεση ήταν αντίδραση του Γιάνη Βαρουφάκη που απάντησε μέσω Τwitter: “Για την ενημέρωσή σου George, δεν τα χάσαμε ποτέ . Τα γλυπτά μας εκλάπησαν!

 

 

Διαβάστε επίσης

Ο Βαρούφακης ανακοίνωσε ποιος πολιτικός θα συμμετέχει στο κίνημά του – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ