Τι είπε ο Παυλόπουλος στον Πούτιν

«Με την συνάντηση αυτή εγκαινιάζουμε κατά κάποιο τρόπο το έτος Ελλάδας-Ρωσίας το 2016» σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντηση του με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν ενώ ευχαρίστησε τον κ. Πούτιν για την φιλοξενία.

«Οι εκδηλώσεις που θα γίνουν μπορούν και πρέπει να κάνουν ακόμη στενότερες τις ήδη στενές και πολύ φιλικές διαχρονικώς σχέσεις μεταξύ των δύο λαών μας. Πιστεύω δε ότι κατά την διάρκεια αυτού του έτους θα έχουμε τη χαρά να σας δεχθούμε  στην Αθήνα, είναι η σειρά  σας να έρθετε στην Αθήνα» πρόσθεσε.

«Θέλω κ. Πρόεδρε να σας διαβιβάσω εκ μέρους του ελληνικού Λαού, και της Ελλάδας και συγκεκριμένα  εκ μέρους της Κυβέρνησης και εκ μέρους όλων των δημοκρατικών πολιτικών  δυνάμεων στην Ελλάδα, το μήνυμα ότι θεωρούμε καθοριστική τη συμβολή ενός μεγάλου Κράτους, ενός μεγάλου Λαού,  του ρωσικού Λαού,  στις μεγάλες προκλήσεις που έχουμε σήμερα να αντιμετωπίσουμε στον κόσμο  και που δεν είναι τόσο οικονομικές αλλά είναι προκλήσεις που αφορούν τον άνθρωπο και την Δημοκρατία» επεσήμανε ο κ. Παυλόπουλος.

«Πιστεύω ότι οι όποιες διαφορές υπάρχουν αυτή την στιγμή ανάμεσα,  ιδίως στη Ρωσία και την Ευρωπαϊκή Ένωση,  θα λυθούν το συντομότερο δυνατόν πάνω στις θεσμικές και  διαδικαστικές βάσεις που ήδη έχουν προσδιοριστεί.  Διότι κ. Πρόεδρε  εμείς οι Έλληνες πιστεύουμε ότι οι όποιες διαφορές υπάρχουν είναι ήσσονος σημασίας μπροστά στις  προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και ιδίως την  μεγαλύτερη πρόκληση σε πλανητικό επίπεδο. Ιδίως δηλαδή την πρόκληση του να τερματιστεί ο πόλεμος στην Μέση Ανατολή και ιδίως στη Συρία να εμπεδωθεί η ειρήνη, να υπερασπιστούμε τον άνθρωπο και κυρίως ν΄ αντιμετωπίσουμε τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους,  οι οποίοι διαπράττουν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητα» τόνισε.  

«Πιστεύω λοιπόν ότι σε αυτόν τομέα έχουμε κοινούς στόχους όλοι μαζί και  θεωρώ ότι το έτος 2016 μπορεί να αναδείξει,  αυτά τα οποία ανήκουν στους δύο λαούς μας» κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος. 

Διαβάστε επίσης:

Τι θα συζητήσουν Παυλόπουλος – Μέρκελ στο Βερολίνο

Μπαλάφας: Οι εταίροι εκτιμούν την προσπάθεια της κυβέρνησης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ