Πρόσκληση του Παυλόπουλου στον Πούτιν να επισκεφθεί την Ελλάδα

«Η Ελλάδα, θεωρεί καθοριστική τη συμβολή του ρωσικού κρατους και του ρωσικού λαού, στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογο του Βλαντιμίρ Πούτιν στην προεδρική κατοικία στη Μόσχα.

«Οι προκλήσεις δεν αφορούν μόνο στην οικονομία, αλλά και στον άνθρωπο και τη δημοκρατία» σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος. Πρόσθεσε ότι «οι όποιες διαφορές ανάμεσα στη Ρωσία και την ΕΕ θα λυθούν το συντομότερο δυνατόν με βάση τις θεσμικές διαδικασίες».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι με την επίσκεψή του στη Μόσχα εγκαινιάστηκε το αφιερωματικό έτος Ελλάδας- Ρωσίας 2016 και κάλεσε τον κ. Πούτιν να επισκεφθεί την Ελλάδα εντός του έτους.

Ο Ρώσος Πρόεδρος από την πλευρά του εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Μόσχα. Τόνισε ότι στο πλαίσιο του έτους Ελλάδος- Ρωσίας θα πραγματοποιηθούν 37 εκδηλώσεις στις δύο χώρες. Ο κ. Πούτιν σημείωσε επίσης ότι η Ελλάδα είναι ένα φιλικό κράτος με το οποίο η Ρωσία έχει μοναδικούς ιστορικούς δεσμούς.

Ανταπαντώντας ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι οι εκδηλώσεις για το έτος Ελλάδας – Ρωσίας μπορούν και πρέπει να κάνουν ακόμη πιο στενές τις διακρατικές σχέσεις και τους δεσμούς ανάμεσα στους δύο λαούς.

 Εξέφρασε επίσης την ελπίδα να τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία, να εμπεδωθεί η ειρήνη και να υπερασπιστεί ο άνθρωπος, από τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Και ο Νίκος Παππάς στο Νταβός για επενδύσεις

Συνάντηση Ιερώνυμου-Γεννηματά – ΦΩΤΟ

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ