Δεν κάνει πίσω ο Σκουρλέτης για την Eldorado

«Προϋπόθεση για οποιονδήποτε διάλογο από εδώ και μπρος είναι να πάρει πίσω την απόφαση (για αναστολή των επενδύσεων) η εταιρεία. Δεν μπορούμε να συζητούμε κάτω από καθεστώς εκβιασμών» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, μετά τη λήξη της συνάντησης με τον πρόεδρο της Eldorado Gold Πολ Ράιτ και τη διοίκηση της Ελληνικός Χρυσός.

Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι με ευθύνη της εταιρείας έχει δημιουργηθεί ένα πάρα πολύ βαρύ κλίμα και προσέθεσε ότι όταν υπάρχουν προβλήματα στις σχέσεις μιας επενδυτικής εταιρείας με το Δημόσιο, αυτά λύνονται με διάλογο και όχι με την κατάθεση τελεσιγράφων.

«Ο κ. Ράιτ μπήκε και σε άλλα χωράφια, στα χωράφια της πολιτικής, και αυτό βάρυνε ακόμη περισσότερο το κλίμα. Θέσαμε ένα ερώτημα στον εκπρόσωπο της καναδικής εταιρείας, αν πράγματι τον ενδιαφέρει αυτή η επένδυση ή συνυπολογίζοντας και άλλες παραμέτρους που έχουν να κάνουν με την πορεία της τιμής του χρυσού θεωρεί ότι έχει κλείσει ο κύκλος της επένδυσης για την εταιρεία» τόνισε ο υπουργός. Διαβεβαίωσε, επίσης ότι η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον, το περιβάλλον, τις θέσεις εργασίας και εκεί και αλλού.

Πολύ εποικοδομητική χαρακτήρισε, από την πλευρά του, τη συνάντηση ο κ. Ράιτ. «Μας δόθηκε», προσέθεσε, «η ευκαιρία να αιτιολογήσουμε την απόφασή μας. Είμαστε εδώ ως επενδυτές, όχι για να κάνουμε πολιτική».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός, Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος, ανέφερε ότι ξεκίνησε ένας διάλογος, ο οποίος δεν σταματάει.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης.

Πρόστιμα 1,7 εκατ. ευρώ στην “Ελληνικός Χρυσός” από το υπουργείο Ενέργειας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ