Νικήτας Κακλαμάνης: Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη…

Στο νέο κεφάλαιο για τη Νέα Δημοκρατία που ανοίγει η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

Συγκεκριμένα, απαντώντας στο ερώτημα αν ανησυχεί για το ενδεχόμενο το κόμμα να μετατοπιστεί από το ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό προς τον νεοφιλελευθερισμό, δηλαδή να απολέσει το κοινωνικό στοιχείο του πολιτικού της χαρακτήρα, ο αντιπρόεδρος της Βουλής είπε χαρακτηριστικά:

«Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πως θα παντρέψει αυτές τις δύο κυρίαρχες ιδεολογικές τάσεις με τέτοιο τρόπο που σας λέω, εμένα γνωρίζετε ποια είναι η άποψή μου και η τοποθέτησή μου σαφέστατα είμαι υπέρ του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού με κοινωνικό πρόσωπο, διότι τότε μόνο, αν καταφέρει να τις παντρέψει σε ένα ενιαίο πράγμα, η κεντροδεξιά θα γίνει πάλι η μεγάλη κεντροδεξιά».

Και πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ: «Είμαι σαφής. Και σ’ αυτή του την προσπάθεια που θέλω να πιστεύω ότι θα την κάνει, δήλωσα από χθες – και κάποιοι με χαρακτήρισαν, ότι έσπευσα να κάνω κυβίστηση, εγώ κυβιστήσεις δεν κάνω στη ζωή μου, μέχρι και διαγραφή από το κόμμα έχω υποστεί, μετά από 50 χρόνια. Όμως ο ρόλος ο δικός μου και άλλων στελεχών σαν κι εμένα, παλαιότερων, είναι να βοηθήσουμε τον νέο πρόεδρο να παντρέψει αυτές τις δύο κυρίαρχες τάσεις πάντοτε με σεβασμό στην πολιτική παρακαταθήκη του ιδρυτή του κόμματος Κωνσταντίνου Καραμανλή».

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ