Λεβέντης: Διαφωνούμε με το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό – ΒΙΝΤΕΟ

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο οι συναντήσεις του υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργου Κατρούγκαλου με το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για το σχέδιο της κυβέρνησης για την ριζική αλλαγή του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Ο κ. Κατρούγκαλος μιλώντας μπροστά στις κάμερες, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, χαρακτήρισε το Ασφαλιστικό ως «εθνικό θέμα» και ζήτησε τη στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων.

Τη διαφωνία του στο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, μετά την ενημέρωση που είχε από τον υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Όπως δήλωσε ο κ. Λεβέντης την ίδια ώρα που υπάρχουν δύο εκατομμύρια άνεργοι και αγρότες με 300 ευρώ το μήνα και συνταξιούχοι να παίρνουν αυτά τα ποσά, δεν μπορεί να υπάρχουν πολλαπλές συντάξεις της τάξεως των 3.000 ευρώ ή κύριες συντάξεις των 2.200 ευρώ.

«Δεν έχουμε πειστεί να στηρίξουμε το ασφαλιστικό. Ακόμα και αν επιμείνει η κυβέρνηση, για εμάς είναι μονόπλευρο φλερτ. Φοβάμαι ότι δεν τετραγωνίζεται ο κύκλος», τόνισε ο κ. Λεβέντης.

Διαβάστε επίσης:

Ξεκινάει η μάχη για το ασφαλιστικό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ