Όλη η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό – ΒΙΝΤΕΟ

Επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου ζήτησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από τους υπουργούς, στους οποίους μίλησε σήμερα, στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο για το 2015, σημειώνοντας ότι «καθυστερήσεις δεν δικαιολογούνται».

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε 11 δράσεις της κυβέρνησης που θα δώσουν τον τόνο των εξελίξεων για το αμέσως επόμενο διάστημα. Πρόκειται για νομοθετικές πρωτοβουλίες, μεταξύ άλλων, το ασφαλιστικό, τη δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας, τη θεσμοθέτηση ενός νέου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας στο πλαίσιο του ΕΣΥ, την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας, την κατάθεση νομοσχεδίου για την ερευνα, τον εκσυγχρονισμό του συστήματος δημοσίων έργων και των δημοσίων συμβάσεων, την κατάθεση νομοσχεδίων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων και υγρών καυσίμων.

Επίσης, η κυβέρνηση, με νόμο, θα ζητήσει από τους πολίτες να εμφανίσουν έσοδα που έχουν αποκρύψει χωρίς επιπτώσεις, γιατί σε αντίθετη περίπτωση τα αδήλωτα έσοδα θα φορολογηθούν και με επιπτώσεις για όσους τα έχουν αποκρύψει.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο.

 

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Δεν θα μειώσουμε τις κύριες συντάξεις – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ