Ανοίγουν και στρατόπεδα για τη μεταφορά μεταναστών

Σε «Οδύσσεια» μετατράπηκε η επιχείρηση μεταφοράς μεταναστών από το Φάληρο στο Ελληνικό. Ενώ ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε ότι περισσότεροι από 1.000 θα μεταφέρονταν στο γήπεδο του χόκεϊ, τελικά μόνο 250 άτομα κατέλυσαν από χθες στο χώρο.

Μεγάλος αριθμός μεταναστών έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση ήδη από την Τρίτη, οπότε και έγινε γνωστή η μεταφορά τους στο Ελληνικό, δημιουργώντας κλίμα ενόχλησης, στις δημοτικές αρχές κυρίως της Αθήνας, που φοβούνται ότι μπορεί να υπάρξει νέο κύμα δημιουργίας πρόχειρων υπαίθριων «καταυλισμών» σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους, όπως πλατείες και πάρκα.

Παρά τη συμφωνία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής με τους δήμους της περιοχής του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό η ΚΕΔΕ ζητά από την κυβέρνηση περισσότερη οργάνωση και μέτρα για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

Χάος και αλαλούμ επικρατεί με τη μεταφορά των μεταναστών που βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις του Τάε Κβον Ντο, καθώς από τα 1.000 και πλέον άτομα που φιλοξενούνταν εκεί, τα περίπου 750 έχουν χαθεί χωρίς κανείς αρμόδιος να γνωρίζει πού έχουν πάει.

Από το Φάληρο στο Ελληνικό

Χωρίς συντονισμό και με… απώλειες ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι η διαδικασία μεταφοράς μεταναστών από το γήπεδο του Ταε Κβον Ντο στο Ελληνικό.

Μέχρι χθες το μεσημέρι στο Ελληνικό μεταφέρθηκαν με ένα λεωφορείο της γραμμής μόλις 150 μετανάστες, ενώ 132 άτομα, κυρίως Μαροκινοί -που συμμετείχαν σε άγρια επεισόδια τις προηγούμενες ημέρες, κρίθηκαν επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία και πρόκειται να απελαθούν- μεταφέρθηκαν σε κλειστού τύπου εγκαταστάσεις στην Κόρινθο. Οι υπόλοιποι από τους μετανάστες του Ταε Κβον Ντο, απλά «χάθηκαν» κάπου στην Αθήνα, επιλέγοντας να αποχωρήσουν από το Φάληρο κατά μόνας ή σε μικρές ομάδες πριν ξεκινήσει η μεταφορά τους στο Ελληνικό.

Με εμπόδια έγινε και ο καθαρισμός των δυο εγκαταστάσεων, καθώς η μεταφορά από το Φάληρο στο Ελληνικό καθυστέρησε εξαιτίας του γεγονότος ότι πρώτα έπρεπε ο χώρος να εκκενωθεί από τα είδη που άφησαν πίσω τους οι προηγούμενοι «ένοικοί» του, μια άλλη ομάδα μεταναστών.

Περίπου ίδια εικόνα επικράτησε και στο Φάληρο, καθώς τα συνεργεία καθαρισμού δεν μπορούσαν μέχρι αργά το μεσημέρι να δουλέψουν λόγω της παρουσίας μεταναστών στο χώρο. Υπενθυμίζεται ότι το γήπεδο του Ταε Κβον Ντο το σαββατοκύριακο θα φιλοξενήσει το πρωτάθλημα κικ μπόξινγκ.

Επιστρατεύονται και στρατόπεδα για τη φιλοξενία μεταναστών

Στο μεταξύ, μετά τις αφόρητες πιέσεις των δημάρχων και της ΚΕΔΕ προς την κυβέρνηση για την εξεύρεση χώρων για τη φιλοξενία μεταναστών, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποφάσισε να διαθέσει δύο παλιά στρατόπεδα, ένα στην Αττική και το άλλο στη Βόρεια Ελλάδα

Κάθε στρατόπεδο έχει δυνατότητα φιλοξενίας 2.000 ανθρώπων, ενώ φαίνεται πως είναι ουσιαστικά έτοιμα προς χρήση. Το ποια στρατόπεδα θα παραχωρηθούν δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό.

 

ΠΗΓΗ: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Άφαντοι χιλιάδες μετανάστες από το Τάε Κβον Ντο

Διαδήλωση μεταναστών και προσφύγων στην Ιταλία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ