Ο Απόστολος Τζιτζικώστας στον Real Fm 97,8: Εμένα δεν με κρατάνε από πουθενά

Για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς και για τα σχέδιά του, μίλησε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, σε συνέντευξή του στον Real Fm 97,8 και την Κάτια Μακρή.

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν έχει πίσω του ούτε σκιές, ούτε οτιδήποτε να τον βαραίνει από το παρελθόν έστειλε μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή ο υποψήφιος για την προεδρία της Ν.Δ. Απόστολος Τζιτζικώστας.

Συγκεκριμένα, απαντώντας στο ερώτημα τι στοιχεία έχει η δική του υποψηφιότητα που τον κάνουν να υπερτερεί έναντι των τριών άλλων ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας απάντησε: «Είναι πολλά τα χαρακτηριστικά τα οποία έχει η δική μου υποψηφιότητα. Θα σας ξεχωρίσω αν θέλετε δύο. Το ένα είναι ότι μπορώ να ξαναμιλήσω σε αυτούς τους 2 εκατ. Ελληνες που εγκατέλειψαν την παράταξή μας τα τελευταία χρόνια, που την είχαν εμπιστευτεί και που με δική μας ευθύνη, έφυγαν, θύμωσαν, πικράθηκαν, προδόθηκαν και γιατί μπορώ να τους μιλήσω και να τους φέρω πίσω στη Ν.Δ. γιατί δεν συμμετείχα στις πολιτικές των τελευταίων ετών που τους απομάκρυναν από την παράταξή μας. Κι άρα μπορώ να τους μιλήσω ξανά για το αύριο και να είμαι πιστευτός, να μην χρειάζεται να απολογηθώ όπως και τα στελέχη μας, η ΝΔ δεν θα απολογείται από Δευτέρα εάν έχω εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ».

Και πρόσθεσε: «Και το δεύτερο που θέλω να σας πω, που νομίζω ότι είναι εξίσου σημαντικό και σοβαρό είναι το εξής: επειδή ακριβώς δεν έχω πίσω μου ούτε σκιές, ούτε το οτιδήποτε να με βαραίνει από το παρελθόν, δεν μπορεί την επόμενη ημέρα, αν προκύψει κάτι στην χώρα, να σηκώσει κάποιος από τα γνωστά συστήματα ένα τηλέφωνο και να μου ζητήσει να κάνω πίσω σε κάτι. Δεν πρόκειται να κάνω πίσω για το συμφέρον της χώρας γιατί πολύ απλά δεν με κρατάνε από πουθενά».

Στο ερώτημα αν με αυτό που λέει εννοεί ότι οι άλλοι τρεις συνυποψήφιοί του είναι ευάλωτοι και ο ίδιος είναι ο καθαρός που δεν τον κρατά κανείς από πουθενά ο κ. Τζιτζικώστας είπε: «Εγώ σας μιλώ για τον εαυτό μου. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω και να είστε σίγουρη ότι αν υπήρχε το παραμικρό θα το είχατε δει και θα το ξέρατε, ότι δεν με κρατάνε από πουθενά. Κι αυτό με καθιστά ανεξέλεγκτο απέναντι σε συστήματα, σε μηχανισμούς, σε διαπλοκές γιατί αν είχα εμπλοκές, τότε να είστε σίγουρη ότι θα με ήθελαν γιατί θα μπορούσαν να σηκώσουν ένα τηλέφωνο τη δύσκολη ώρα και να πουν: “Απόστολε μαζέψου λιγάκι. Μην θυμίσουμε κάποια πράγματα”

Απάντηση με αιχμές στον Μεϊμαράκη

Σχολιάζοντας τη δήλωση που έκανε νωρίτερα σήμερα ο κ. Μεϊμαράκης ότι: «Ο κ. Τζιτζικώστας για Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν κάνει. Για Περιφερειάρχης είναι πολύ καλός», ο υποψήφιος για την Προεδρία της ΝΔ ανέφερε: «Είπε ότι όλοι δεν κάνουμε για όλους τους ρόλους. Και τον ευχαριστώ για τα καλά του λόγια, αν εννοεί ότι είμαι καλός Περιφερειάρχης, γιατί πράγματι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η 2η μεγαλύτερη περιφέρεια στην χώρα, των 2 εκατ. Ελλήνων, έχουμε καταφέρει να είμαστε πρώτοι σε απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ σε δύο συνεχείς χρονιές. Είναι ένα μικρό κράτος αν θέλετε ως προς τις αρμοδιότητες και άρα το γεγονός ότι είμαι πετυχημένος Περιφερειάρχης μου δίνει τα εχέγγυα να είμαι κι ένας πετυχημένος πρωθυπουργός αύριο. Και τον ευχαριστώ για τα καλά του λόγια».

Και πρόσθεσε: «Αλλά θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί του στο ότι δεν μπορεί να κάνουν όλοι για όλες τις δουλειές. Γιατί ας πούμε ένα χαρακτηριστικό που χρειάζεται ένας πρωθυπουργός σε μία χώρα είναι η ψυχραιμία. Είναι να μην χάνει την ψυχραιμία του όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Να μην αρχίζει τα γαλλικά, τα κινέζικα όταν εκνευρίζεται. Γιατί, για σκεφτείτε να έχουμε ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο κι εκείνη την ημέρα να είναι εκνευρισμένος ο οποιοσδήποτε πρωθυπουργός. Μπορεί τα πράγματα να ξεφύγουν από τον έλεγχο».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ:

Διαβάστε επίσης:

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας στο studio του Real Fm 97,8 – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ