“Φρένο” στην υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια – Διευκρινίσεις Παρασκευόπουλου

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, κάνοντας δεκτές αντιρρήσεις και επιφυλάξεις που εκφράστηκαν τόσο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης όσο και από τους ΑΝΕΛ, διευκρίνισε ότι στο επίμαχο άρθρο 12 του νομοσχεδίου, «θα καθίσταται σαφές ότι το Σύμφωνο Συμβίωσης δεν αφορά αυτή τη στιγμή, θέμα υιοθεσίας» από ομόφυλα ζευγάρια, προσθέτοντας ότι «είναι ένα θέμα που θα εξεταστεί προσεχώς».

Παράλληλα, οι ευνοϊκές ρυθμίσεις που αφορούν στην έκτιση ποινής σε μωρομάνες, αντί 5 ετών , όπως αρχικά προβλεπόταν επεκτείνονται για όσες θα έχουν παιδιά ηλικίας μέχρι 8 ετών, ενώ το δικαίωμα αυτό θα έχουν και όσες καταδικάζονται για κακουργήματα μέχρι 10 ετών και δεν θα αφορά μόνο πλημμελήματα.

Ακόμη, ο κ. Παρασκευόπουλος σε ότι αφορά το άρθρο για την χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας σε κρατούμενους , διευκρίνισε ότι θα υπάρχει γνώμη και του ανακριτή και του εισαγγελέα, και σε περίπτωση διαφωνίας του πειθαρχικού συμβουλίου θα αποφαίνεται το δικαστικό συμβούλιο.

Ο κ. Παρασκευόπουλος ανακοίνωσε βελτιωτικές αλλαγές που  θα καταθέσει μέχρι την επόμενη Δευτέρα, κατά τη συζήτηση του σε Β’ ανάγνωση. 

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης ψηφίστηκε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής κατά πλειοψηφία επί της αρχής του, αλλά χωρίς την στήριξη των ΑΝΕΛ. Υπέρ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων, ενώ καταψήφισαν ΑΝΕΛ, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ ενώ η ΝΔ επιφυλάχθηκε .

Να σημειωθεί ότι χθες, ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης είχε εκφράσει επιφυλάξεις ζητώντας αλλαγές στο επίμαχο άρθρο 12, ώστε να είναι ξεκάθαρο, όπως είχε υποστηρίξει ότι δεν τίθεται θέμα υιοθεσίας ή τεκνοθεσίας για ομόφυλα ζευγάρια, ενώ σήμερα, ο αντικαταστάτης του Κωνσταντίνος Κατσίκης, δήλωσε όχι επί της αρχής.

 

Διαβάστε επίσης

Εμπλοκή με το σύμφωνο συμβίωσης – Είπαν όχι επί της αρχής οι ΑΝΕΛ

Δυναμική απάντηση του Μητροπολίτη Σιατίστης στον Αμβρόσιο για την ομοφυλοφιλία

Καμμένος: Θα συμπορευτούμε με την Εκκλησία σε ό,τι αφορά το σύμφωνο συμβίωσης – ΒΙΝΤΕΟ

Νέο “χτύπημα” από τον Αμβρόσιο: Τόλμησα να ασχοληθώ με τις “ανώμαλες συζυγικές σχέσεις”

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ