Η φράση του Παπαχριστόπουλου για τον Οικονόμου που προκάλεσε αντιδράσεις στη βουλή – ΒΙΝΤΕΟ

Την επίθεση στον βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου καταδίκασε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ωστόσο η φράση του ότι “η βία φέρνει βία” προκάλεσε αντιδράσεις στη βουλή.

Ο κ. Παπαχριστόπουλος καταδίκασε την επίθεση λέγοντας ότι ο κ. Οικονόμου είναι “πραγματικά είναι ηπίων τόνων και δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα”. Στη συνέχεια σχολιάζοντας όσα είχε πει νωρίτερα ο Γρηγόρης Ψαριανός τόνισε: “Έχω άλλη ερμηνεία εγώ.  Η βία φέρνει βία, έλεγε ο Μαχάτμα Γκάντι. Όταν πραγματικά ένα μεγάλο κομμάτι της νεολαίας στενάζει στην ανεργία, ένα κομμάτι περιθωριοποιείται στα άκρα και δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι σε μεγάλο βαθμό έχουν νιώσει μια μορφή βίας και που την εκδηλώνουν με άγαρμπο τρόπο, τον οποίο βεβαίως τον καταδικάζουμε όλοι. Ευθύνονται πολλοί, αλλά βιώνουν κι αυτοί ότι είναι στο περιθώριο”.

“Άρα είναι δικαιολογημένοι;” ακούστηκε να τον ρωτά ο Γρηγόρης Ψαριανός με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ να απαντά: “Δεν δικαιολογώ κανέναν από αυτούς, εννοείται. Είναι καταδικαστέα η σωματική βία απ’ όπου κι αν προέρχεται. Ωστόσο, υπάρχουν τεράστια κοινωνικά αίτια που στέλνουν κόσμο στα πολύ αριστερά ή ακροδεξιά κινήματα. Δεν δικαιολογώ κανέναν και μάλιστα γιατί ειδικά ο συγκεκριμένος βουλευτής δεν έχει δώσει  ποτέ κανένα δικαίωμα. Είναι άνθρωπος ηπίων τόνων”.

“Δηλαδή άμα είχε δώσει δικαιώματα;” τον ρώτησε από την πλευρά του ο Θανάσης Δαβάκης με τον κ. Παπαχριστόπουλο να ανταπαντά: “Βλέπω την αλήθεια κατάματα, δεν είναι περίεργο. Δεν δικαιολογώ. Αλλά ένα κομμάτι κόσμου καταδικάστηκε να μην εχει δουλειά, να μην έχει στον ήλιο μοίρα και είναι εύπορο έδαφος για τέτοιες ανομίες – αυτό είπα τίποτα άλλο. Αν θέλετε να δείτε κάτι άλλο δείτε το”. 

 

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου: Μου επιτέθηκαν σαν λυσσασμένα σκυλιά – ΒΙΝΤΕΟ

Θύμα ξυλοδαρμού από κουκουλοφόρους ο Βασίλης Οικονόμου – Πως περιγράφει ο ίδιος την επίθεση – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ