Γεροβασίλη: Δεν βρισκόμαστε σε σύγκρουση με το Βερολίνο

 «Δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα ο τίτλος ότι βρισκόμαστε σε τροχιά σύγκρουσης με το Βερολίνο» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη στο «Πρώτο Πρόγραμμα» με αφορμή την παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η κ. Γεροβασίλη τόνισε πως «δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σόιμπλε εκφράζει τέτοιες θέσεις. Συχνά οι θέσεις αυτές, που δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας και του λαού, ηττήθηκαν στην ΕΕ».

   Αναφορικά με το ΔΝΤ σημείωσε πως πολλές φορές εκφράζει νεοφιλελεύθερες απόψεις, αλλά τόνισε πως δεν μπορεί να προεξοφληθεί το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης. Είπε πως το ΔΝΤ θα αποφασίσει τον Μάρτιο εάν θα συμμετέχει στο πρόγραμμα και σημείωσε: «αυτή τη στιγμή συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις, με το καθεστώς του παρατηρητή». Υπογράμμισε πάντως πως «η Ευρώπη θα έπρεπε να λύνει τα προβλήματα μόνη της παρά το γεγονός ότι ορισμένες χώρες επιθυμούν τη συμμετοχή του ΔΝΤ».

   Επιπλέον η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε, ότι «παρά το γεγονός ότι τάσσεται υπέρ της απομείωσης του χρέους, δεν ξεχνάμε ότι οι απόψεις του ΔΝΤ είναι εξαιρετικά νεοφιλεύθερες και πολλές φορές παρεμβαίνει και σε μη δημοσιονομικού χαρακτήρα θέματα».

   Από την άλλη μεριά σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις, υπογράμμισε πως «έχουν ζητηθεί πολλά από τη χώρα που έχουν εφαρμοστεί, αλλά και πολλά που έχουν απορριφθεί», ενώ επισήμανε ότι «όλα είναι αποτέλεσμα συσχεστισμού και αποτέλεσμα διαπαραγμάτευσης και συμβιβασμών».

   Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Κοστέλο ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να κομματικοποιήσει τη δημόσια διοίκηση ανέφερε πως «η κυβέρνηση δεν θέλει να πολιτικοποιησει την δημόσια διοίκηση, αντιθέτως, θέλει να σταματήσει αυτή την λογική του πελατειακού κράτους». Υποστήριξε πως «η συνέντευξη δεν ειναι ρουσφετολογικό εργαλείο και δεν πρέπει να κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια».

   Για τα νοσοκομεία σημείωσε πως «σύντομα θα ξεκινήσει διαγωνισμός για τις διοικήσεις των νοσοκομείων, να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών και των ασθενών».

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Η απάντηση της Γεροβασίλη στις… στάμνες του Σόιμπλε – ΒΙΝΤΕΟ

Σύγκρουση Αθήνας – Βερολίνου για τις δηλώσεις Σόιμπλε

Γεροβασίλη: Ευτυχώς που ο Σόιμπλε πασχίζει να “κρατήσει την στάμνα γερή”

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ