Σύγκρουση Αθήνας – Βερολίνου για τις δηλώσεις Σόιμπλε

Διαστάσεις λαμβάνει η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Αθήνα και το Βερολίνο μετά τη δημόσια παρέμβαση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Αφορμή στάθηκε η δήλωση του κ. Σόιμπλε στο πλαίσιο της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Χρησιμοποιώντας μία γερμανική παροιμία ο κ. Σόιμπλε είπε: «Η στάμνα δεν πρέπει να πηγαίνει στο πηγάδι τόσο συχνά μέχρι να σπάσει. Αυτό δεν είναι για το καλό της στάμνας» και πρόσθεσε: «Δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να αμφισβητεί τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης».

Οι δηλώσεις αυτές πυροδότησαν νέο γύρο σφοδρής αντιπαράθεσης ανάμεσα στις δύο πλευρές, καθώς η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη απάντησε με σκληρό τρόπο στις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων,  ότι «ευτυχώς που ο Σόιμπλε πασχίζει να “κρατήσει την στάμνα γερή”».

Σόιμπλε: Δεν συμφέρει την Ελλάδα να αμφισβητεί τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα

«Η στάμνα μπορεί να σπάσει κάποια στιγμή. Δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να αμφισβητεί τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης» δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ρωτήθηκε για το ζήτημα στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

Και αυτό μετά και τη χθεσινή δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα που ανέφερε πως το Ταμείο πρέπει να ξεκαθαρίσει τη στάση του, καθότι όταν οι εκπρόσωποί του μιλούν στους Ευρωπαίους ζητούν πράγματα που δεν τα θέλουμε εμείς και όταν έρχονται στην Ελλάδα ζητούν πράγματα που δεν τα θέλουν οι Ευρωπαίοι.

Η απάντηση της Όλγας Γεροβασίλη

«Ευτυχώς που ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, πασχίζει να “κρατήσει την στάμνα γερή”. Η Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη έχει πια κατανοήσει ποιές απόψεις εξυπηρετεί η κάθε πλευρά» ανέφερε σε σχετική δήλωση η Όλγα Γεροβασίλη και πρόσθεσε:

«Υπενθυμίζουμε ότι αρμόδια για το συμφέρον της χώρας είναι η ελληνική κυβέρνηση. Περιμένουμε από το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών να διαχωρίσει την στάση του από την απαράδεκτα σκληρή στάση του ΔΝΤ. Η Ευρώπη οφείλει και μπορεί να λύσει τα προβλήματα που την αφορούν μόνη της».

Διαβάστε επίσης:

Γεροβασίλη: Ευτυχώς που ο Σόιμπλε πασχίζει να “κρατήσει την στάμνα γερή”

Σόιμπλε: Δεν συμφέρει την Ελλάδα να αμφισβητεί τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ