Ο Τσίπρας για το δημοσίευμα της Die Welt – BINTEO

Το δημοσίευμα της Die Welt σύμφωνα με το οποίο η Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα σε τρισέλιδή της αναφορά της σημείωνε ότι η Ελλάδα «θυμίζει ακυβέρνητο πλοίο» σχολίασε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

«Η επίσημη φωνή της γερμανικής κυβέρνησης στην Ελλάδα διαψεύδει πλήρως το δημοσίευμα αυτό. Βεβαίως το δημοσίευμα αυτό υπάρχει, κάτι θέλει να πει. Θέλει να πει ότι υπάρχουν ορισμένοι συντηρητικοί κύκλοι οι οποίοι δεν χάνουν την ευκαιρία να βάλουν εναντίον της Ελλάδας. Προφανώς αυτή η στάση και θέση δεν αντικατοπτρίζει την επίσημη στάση της γερμανικής κυβέρνησης» ανέφερε ο Πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Δεν ξέρω αν αφορά ενδοκυβερνητικές διαφορές. Θέλω να παραμείνω στο γεγονός ότι σήμερα είχαμε μία απόλυτη διάψευση του δημοσιεύματος αυτού – κάτι το οποίο δεν συνηθίζει η γερμανική πρεσβεία – καθώς και την αναφορά σε γεγονότα.

Στο ότι υλοποιείται το πρόγραμμα, στο ότι ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών ήταν στην Ελλάδα και έκανε δηλώσεις πολύ συγκεκριμένες. Από κει και πέρα νομίζω ότι βρισκόμαστε, για μία ακόμη φορά, μπροστά σε μία πραγματικότητα, την οποία γνωρίζουμε πια, μόνο που δεν είναι οι ίδιοι όροι».

«Τέτοιου είδους δημοσιεύματα δεν με ανησυχούν» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

 

Διαβάστε επίσης:

Die Welt: Προκαλεί έκπληξη η αντίδραση του Μαξίμου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ