Κικίλιας: H κυβέρνηση παρουσιάζει εικόνα παιδικής χαράς

Ως φοιτητική οργάνωση της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς παρομοίασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας, το Μέγαρο Μαξίμου και το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης με αφορμή την απάντησή τους στη διαρροή της έκθεσης της γερμανικής πρεσβείας. « Έχουμε χάσει κάθε σοβαρότητα;» , αναρωτήθηκε.

Παράλληλα, μιλώντας στην εκπομπή του Ν. Στραβελάκη στον Realfm 97,8 αναφερόμενος προς την κυβέρνηση είπε:  «Kάνω προσπάθειες για να συνεχίσω να μιλάω μετριοπαθώς και με γνώμονα την κοινή λογική, εδώ μιλάμε για χείριστο λαϊκισμό».

Όταν ερωτήθηκε πως θα αντιδρούσε σε αντίστοιχες κατηγορίες περί ακυβερνησίας, αν η ΝΔ ήταν κυβερνόν κόμμα ,απάντησε: « Θέλω να γυρίσουμε λίγο πίσω στον χρόνο, σε πολιτικούς ηγέτες που ανήκουν στην κεντροδεξιά ή όχι και χειρίστηκαν πολύ μεγάλες κρίσεις με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και με γνώμονα την εξωτερική πολιτική και τα συμφέροντα της χώρας». « Πού αλήθεια αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει αυτή η σοβαρότητα στα tweets του κυρίου πρωθυπουργού

« Η ελληνική κυβέρνηση παρουσιάζει εικόνα παιδικής χαράς, ο τρόπος που αντιμετωπίζει τα εθνικά μας, τα γεωστρατηγικά μας θέματα, την οικονομία και το προσφυγικό είναι τουλάχιστον ερασιτεχνικός και ζημιώνει τη θέση της χώρας , τα διαπραγματευτικά της ατού και την προοπτική της».

Επιπλέον όσον αφορά στο αν η ΝΔ θα δώσει συναίνεση στην κυβέρνηση ο κ. Κικίλιας απάντησε: «Θα ψηφίζαμε ακόμα και επώδυνα μέτρα που θα είχαν ορίζοντα ελπίδας , ανάπτυξης και απεμπλοκής από το μνημόνιο και την κρίση». «Οι υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα κάνουν τα πάντα για να καθυστερήσουν τις αποκρατικοποιήσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις και επενδύσεις στην χώρα», προσέθεσε.

Ενώ σχετικά με τα εσωκομματικά της ΝΔ, ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως : « H Νέα Δημοκρατία αισθάνομαι ότι θα λειτουργήσει ως σύνολο» ενώ ανέφερε ότι δεν έχει πάρει θέση απέναντι σε κάποιον συγκεκριμένο υποψήφιο.

 

 Aκούστε το ηχητικό:

  <param name=”flashVars” value=”soundFile=http%3A//media.enikos.gr/data/podcasts/35

 Διαβάστε επίσης:

“Λάθος στην αναζήτηση” έκανε Το Ποτάμι στην ανακοίνωση για τον ΣΥΡΙΖΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ