Γεννηματά: Ο ίδιος ο Τσίπρας πέταξε τη συναίνεση στα σκυλιά

«Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση συνεργασίας όλων των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων, με προοδευτική προγραμματική συμφωνία πάνω σε ένα συγκεκριμένο εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της σημερινής δύσκολης κατάστασης και σταδιακής εξόδου από την πολύχρονη κρίση και ύφεση» δηλώνει σε συνέντευξή της στα «Νέα» η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

«Η ΝΔ αρχικά και ο ΣΥΡΙΖΑ επί πέντε ολόκληρα χρόνια επέλεξαν να μείνουν μακριά από τα κάρβουνα που έκαιγαν τη χώρα, για να μην τσουρουφλιστούν. Έγιναν διαδοχικά κυβέρνηση και ελπίζω να κατάλαβαν ότι είναι επικίνδυνο για την πατρίδα το παιγνίδι με τη φωτιά» επισημαίνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η οποία ως προς το θέμα των κυβερνητικών συνεργασιών αναφέρει: «Ο κύκλος κυβερνητικών συνεργασιών με τη Δεξιά έκλεισε (…) Η χώρα δεν χρειάζεται ούτε δήθεν “ευρωπαϊκά” μέτωπα με τη ΝΔ ούτε δήθεν “προοδευτικά” μέτωπα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάζεται γέφυρες συνεννόησης όλων των δυνάμεων που πιστεύουν και στηρίζουν την ευρωπαϊκή πορεία και προοπτική της χώρας».

Πιστεύω ακράδαντα στην ανάγκη της εθνικής συνεννόησης. Πρέπει να είναι πάγια επιδίωξη των κομμάτων να συζητούν, να συνεννοούνται και στο μέτρο του δυνατού κάθε φορά να χαράσσουν κοινή γραμμή πλεύσης για τα μείζονα θέματα. Προτάσσοντας το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας έναντι των στενών κομματικών συμφερόντων και σκοπιμοτήτων.

Εμείς στο ΠΑΣΟΚ έτσι πολιτευτήκαμε όλα τα χρόνια της κρίσης. Αποδείξαμε στην πράξη ότι δεν διστάσαμε ούτε στιγμή να κινηθούμε σε αυτήν την κατεύθυνση, πληρώνοντας μεγάλο πολιτικό κόστος. Υπερβαίνοντας πολιτικές διαφορές και απαράδεκτες πολιτικές συμπεριφορές δημαγωγίας και επιθέσεων εναντίον μας, που δηλητηρίασαν την πολιτική ζωή της χώρας. Ακόμα και τώρα ο κ. Τσίπρας τη μια μέρα δήθεν επιζητά συνεννόηση και την επομένη την πετάει στα σκυλιά” σημείωσε η Φώφη Γεννηματά. 

Ερωτηθείσα για τα περί συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής για το PSI, η κ. Γεννηματά εξαπολύει φραστική επίθεση εναντίον του Π. Καμμένου λέγοντας: «Ο ακροδεξιός λαϊκιστής κ. Καμμένος ως κυβερνητικός εταίρος και προνομιακός συνομιλητής του πρωθυπουργού απειλεί και συκοφαντεί κατά συρροή και αρκετές φορές κατά παραγγελία. Δεν είναι η πρώτη φορά. Δεν μας αγγίζουν όμως αυτά, ούτε συμψηφισμούς κάνουμε. Όλα στο φως. Ό,τι πρέπει να διερευνηθεί για την κατάσταση στην οποία οδηγήθηκαν η οικονομία, η χώρα, οι πολίτες. Από την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ μέχρι και σήμερα. Εμείς δεν φοβόμαστε τίποτα. Ιδού η Ρόδος!».

Αναφερόμενη, τέλος, στην πολιτική της κυβέρνησης τονίζει: «Η κυβερνητική πολιτική Τσίπρα- Καμμένου έχει τόση σχέση με τη σοσιαλδημοκρατία, όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο. Η πολιτική που ακολουθούν είναι συνονθύλευμα νεοφιλελεύθερης επιδρομής στην κοινωνία, διάλυσης της οικονομίας με στερεότυπες ιδεοληψίες, ευτελισμού των δημοκρατικών θεσμών με καθεστωτική νοοτροπία. Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τα κυβερνητικά του σχήματα έχουν ενσωματώσει σε πολιτική πρακτική τις χειρότερες εκδοχές της Αριστεράς και της Δεξιάς στον τόπο μας».

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Αναγνωστοπούλου: Καμία αλλαγή στο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ – ΤΕΙ το 2016 – ΒΙΝΤΕΟ

Tζιτζικώστας: Θα κερδίσουμε τον Τσίπρα λέγοντας την αλήθεια στον κόσμο – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ