Πλακιωτάκης: Υπέρ των μειώσεων στους φόρους η ΝΔ

«H ΝΔ ήταν και παραμένει η εγγυήτρια δύναμη προώθησης των μεταρρυθμίσεων στη χώρα» και τάσσεται «υπέρ των μειώσεων στους φόρους» τόνισε ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Μιλώντας σε συνέδριο για τις Ευρωπαϊκές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, που διοργανώνει η ΓΣΕΒΕΕ και το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ επεσήμανε τη συμβολή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που όπως είπε αποτελούν την σπονδυλική στήλη της ελληνικής οικονομίας καθώς συνεισφέρουν το μεγαλύτερο κομμάτι στον παραγωγικό ιστό της χώρας.

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, από την ύφεση και επεσήμανε πως τώρα πλήττονται από τους ελέγχους των κεφαλαίων που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Σήμερα οι δυσκολίες παραμένουν τεράστιες κυρίως για την πληρωμή των προμηθευτών. Οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις στενάζουν από την έλλειψη ρευστότητας και γονατίζουν ξανά από την φοροκαταιγίδα» σημείωσε.

Τόνισε πως σε ένα τέτοιο περιβάλλον η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών είναι καθοριστικής σημασίας. Ο κ. Πλακιωτάκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί απέναντι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις λέγοντας πως αυτές βιώνουν καθημερινά την κυβερνητική καταιγίδα ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο χιλιάδες επιχειρήσεις να χάσουν τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Βερναρδάκης: Καμία μείωση στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων – ΒΙΝΤΕΟ 

Γιακουμάτος: Τα ελικόπτερα θα δυσκολευτούν να σας βρουν… – ΒΙΝΤΕΟ 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ