Πανούσης: Ο Τσίπρας είναι όμηρος παρεϊκών συσχετισμών

Αυτοεγκλωβισμένο σε παρωχημένα νεανικά ιδεολογήματα και όμηρο παρεϊκών συσχετισμών θεωρεί τον Αλέξη Τσίπρα ο Γιάννης Πανούσης.

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα “Ανοιχτό Παράθυρο”, κληθείς να αξιολογήσει την κυβέρνηση τονίζει: “Αυτή η Κυβέρνηση δεν είναι Αριστερά.  Αιωρείται ανάμεσα σε ρητορική της ρήξης και σε πρακτική της ενσωμάτωσης. Δεν υπονοώ ότι δεν υπάρχουν πολιτικοί με αριστερή κουλτούρα (ίσως και συνείδηση). Όμως ως Υπουργοί ή βουλευτές λειτουργούν με τα ίδια μέτρα, σταθμά και κίνητρα με τους προηγούμενους. Ελπίζω να τελειώσει αυτή η φάση γιατί διαφορετικά η Αριστερά θα έχει αυτο-διαψευσθεί”.

“Θέλω να ελπίζω ότι η Αριστερά θα έχει το μέλλον που οι αριστεροί πολίτες και όχι οι κομματικοί μηχανισμοί θα της επιφυλάξουν. Αριστερά με ηθικό  οξυγόνο, διαφάνεια, προσωπική ευθύνη.  Αριστερά που δε φτιάχνει  δικό της «στρατό», «ιερατείο», «αυλή».  Αριστερά που ενώνει και δεν διχάζει. Και κυρίως: Αριστερά που δεν ψεύδεται και δεν συκοφαντεί. Φως, περισσότερο φως, στα Άδυτα της Κυβερνώσας Αριστεράς” αναφέρει μεταξύ άλλων o πρώην υπουργός.

Για τον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Πανούσης λέει:  “Δεν είχα ποτέ προσωπική ή πολιτική σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα. Με εμπιστεύθηκε και θέλω να πιστεύω ότι στάθηκα πλάϊ του με ειλικρίνεια και συνέπεια. Διαισθάνομαι πάντως ότι είναι αυτοεγκλωβισμένος σε παρωχημένα νεανικά ιδεολογήματα και όμηρος παρεϊκών συσχετισμών (όχι πάντοτε πολιτικού χαρακτήρα). Στο χέρι του είναι να απελευθερωθεί από τον εαυτό του και τους γύρω του. Ο γόρδιος δεσμός περιμένει το ξίφος του”.

 

Ερωτηθείς με τι θα ασχοληθεί στο άμεσο μέλλον, σημειώνει: “Έχω ήδη επιστρέψει στις παλαιότερες (προ του 2012) απασχολήσεις μου. Γράφω ποίηση και (αστυνομική) λογοτεχνία, ταξιδεύω και  συμμετέχω σε επιστημονικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, συγγράφω εγκληματολογικά μελετήματα. Λίγα τα βρίσκετε; «Περί μέλλοντος και αβεβαίου» δεν συζητώ. Άλλωστε όπως έχω γράψει: «Δεν είμαι στην υπηρεσία κανενός. Ούτε καν του εαυτού μου”.

Σε ότι αφορά τις «Αστυνομικές Ιστορίες» που είχαν δημοσιευτεί στο ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ, απαντά: “Επειδή προβλέψανε μερικοί καλοθελητές δημοσιογράφοι (ο Θεός να τους κάνει γιατί μάλλον «έμμισθους λεγεωνάριους»  θα τους χαρακτήριζα) ότι όλη η υπόθεση που εκκρεμεί στη δικαιοσύνη ήταν promotion του βιβλίου μου με αστυνομικές ιστορίες αποφάσισα να μη γίνω τόσο γρήγορα πάμπλουτος από συγγραφικά δικαιώματα. Τους συνιστώ όμως να διαβάζουν  τα αστυνομικά μου διηγήματα γιατί σίγουρα κάπου θα αναγνωρίσουν την πολτική τους καρικατούρα”.

Διαβάστε επίσης

Νέα επίθεση της Κωνσταντοπούλου στον Τσίπρα: Η ιστορία και ο λαός θα τον θέσουν σε αγκύλη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ