Μαντάς: Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι πολύ σταθερή

Στη δήλωση της Ολγας Γεροβασίλη στο real.gr, η οποία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διεύρυνσης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αναφέρθηκε ο Χρήστος Μαντάς, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

«Αυτό που γνωρίζω και θέλω να το πω με σαφήνεια είναι ότι η κυβερνητική πλειοψηφία που υπάρχει θεωρώ ότι είναι πολύ σταθερή, θα ολοκληρώσει τον δρόμο που έχουμε μπροστά μας. Δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξουν δυσκολίες στο επόμενο χρονικό διάστημα. Από εκεί και πέρα, αυτά που έχω ακούσει, πρώτα απ’ όλα, είναι δηλώσεις των δύο βουλευτών που αποχώρησαν με τον δικό τους τρόπο από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και του κ. Νικολόπουλο και του κ. Παναγούλη, οι οποίοι με τον δικό τους τρόπο, θεωρώ ότι μπορεί ορισμένα θέματα που θα έρθουν στη Βουλή να τα στηρίζουν, π.χ. για τον προϋπολογισμό. Υποθέτω ότι μπορεί να τον στηρίξουν. Δεν ξέρω κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό, αυτήν τη στιγμή που μιλάμε. Είναι, όμως, ένα σκηνικό, οφείλω να πω, που παρουσιάζει μια πιθανή δυνατότητα να έχουμε, σε ορισμένα σημεία, διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς αν υπάρχει περίπτωση να δούμε την Ένωση Κεντρώων στην κυβέρνηση και πώς βλέπει την πρόταση του Β. Λεβέντη για οικουμενικό σχήμα, ο ίδιος απάντησε:

«Δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα, τέτοια προοπτική, δεν έχουμε τέτοια κατεύθυνση για οικουμενική κυβέρνηση. Τα μέτωπα δεν αφορούν μόνο τα θέματα του τρίτου μνημονίου είναι και εσωτερικά. Είναι μέτωπα κρίσιμα και είναι, νομίζω, αποκαλυπτικές σε αυτήν κατεύθυνση και οι δηλώσεις των αρμόδιων υπουργών, το τελευταίο διάστημα, με διάφορες αφορμές, όπως εκείνη την περίφημη τροπολογία του 2013. Από την άλλη, το κόμμα της Ένωσης Κεντρώων φαίνεται να αφήνει μία θετική διάθεση για στήριξη -δεν ξέρω αν το κόμμα της Ένωσης Κεντρώων επιδιώκει και συμμετοχή στην κυβέρνηση- αφήνει, όμως, κάποια περιθώρια στήριξης κυβερνητικών επιλογών, τουλάχιστον έτσι όπως άκουσα τις δηλώσεις του κ. Λεβέντη.

Μένει να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στο επόμενο χρονικό διάστημα, διότι μέχρι αυτήν τη στιγμή που μιλάμε, δεν έχουμε δει από αυτό το κόμμα στήριξη βασικών κυβερνητικών επιλογών».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ