Σκεπτικισμός από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Ιδιαιτέρως διστακτικοί εμφανίζονται οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης απέναντι στην πρόσκληση της κυβέρνησης που αναζητά συναίνεση για τα καυτά ζητήματα του ασφαλιστικού και του μεταναστευτικού.

Στις τοποθετήσεις τους εκείνο που κυριαρχεί είναι το μεγάλο έλλειμμα εμπιστοσύνης που υπάρχει με τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο ουσιαστικά κατηγορούν πως δεν μιλάει με ανοιχτά χαρτιά.

Στη ΝΔ εκτιμούν πως ο πραγματικός στόχος του πρωθυπουργού είναι να διεμβολήσει την κεντροδεξιά παράταξη την ώρα που βρίσκεται στην δίνει της εσωστρέφειας λόγω των εκλογών. Η παρουσία του Γιάννη Πλακιωτάκη ως μεταβατικού προέδρου θα έχει περισσότερο τυπικό και λιγότερο ουσιαστικό χαρακτήρα καθώς δεν έχει την αρμοδιότητα να δεσμευτεί για τις όποιες αποφάσεις λάβει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Όλοι πάντως οι υποψήφιοι στις τοποθετήσεις τους τόνισαν πως ο Αλέξης Τσίπρας αναζητά συνενόχους.

Στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συζητούνται μείζονα εθνικά θέματα και όχι επιμέρους ρυθμίσεις όπως το ασφαλιστικό και υποστηρίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας φοβάται διαρροές στην κοινοβουλευτική του ομάδα, στην περίπτωση που φέρει τις περικοπές των συντάξεων προς ψήφιση στην βουλή και για αυτό τον λόγο αναζητά στηρίγματα. «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών δεν πρέπει και δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται ως πρόσχημα για την αναζήτηση συνενόχων σε ζητήματα άσκησης κυβερνητικής πολιτικής, όπως το ασφαλιστικό» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Στο Ποτάμι θέτουν ζήτημα εμπιστοσύνης απέναντι στον κ. Τσίπρα. Με ανάρτηση του στο facebook ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε «τα δανεικά τέλος», και διευκρίνισε ότι το κόμμα του θα προσέλθει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών αν την συγκαλέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «χωρίς ψευδαισθήσεις». «Ξέρουμε ότι το μόνο που επιδιώκει ο κ. Τσίπρας είναι να συμφωνήσουμε στο πλαίσιο και να δώσει εκείνος το περιεχόμενο που θέλει. Ο,τι έγινε και με το μνημόνιο του (…) Την ίδια απάτη δεν μπορείς να την κάνεις δύο φορές. Τουλάχιστον στους ίδιους ανθρώπους».

Η Ένωση Κεντρώων, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, θα συναινέσει στην πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά όπως διευκρινίζεται ο Βασίλης Λεβέντης θα επιμείνει στην «ανάγκη σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης από τεχνοκράτες. «Αν δεν είναι αυτή η ώρα να παραμερίσουμε εγωισμούς και αλαζονεία, ποια είναι αυτή η ώρα;», το ερώτημα που θέτουν.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Δρομολογεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών ο Τσίπρας

Ο Τσίπρας τιμήθηκε με τον Μεγαλόσταυρο του Παναγίου Τάφου – ΒΙΝΤΕΟ

Χωρίς απόφαση ολοκληρώθηκε η ΚΕΦΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ