Γιατί η Νέα Δημοκρατία ζήτησε βοήθεια από την κυβέρνηση;

Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας προσέγγισαν στελέχη της κυβέρνησης στο υπουργείο Παιδείας για να δουν αν είναι εφικτό να χρησιμοποιήσουν το ηλεκτρονικό σύστημα «Ζευς», με το οποίο διεξήχθησαν αρκετές φορές πρυτανικές εκλογές, για τις εσωκομματικές εκλογές.

Σύμφωνα με τον «Μικροπολιτικό» το σύστημα διατίθεται από ανεξάρτητο φορέα, το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ), έχει εφευρεθεί από τον Ben Adida, μηχανικό λογισμικού και τεχνικό σύμβουλο του Χάρβαρντ, και αποτελεί παραλλαγή του δικού του συστήματος ονόματι Helios.

Η επικοινωνία των Αρχών και των ψηφοφόρων γίνεται μέσω ενός απλού προγράμματος περιήγησης στον Παγκόσμιο Ιστό, ενώ προστατεύεται όπως ακριβώς και οι οικονομικές συναλλαγές μέσω δικτύου. Η ακεραιότητα της ψηφοφορίας είναι μαθηματικά επαληθεύσιμη από τον καθένα μέσω της χρήσης κρυπτογραφίας και χωρίς προσβολή απορρήτου.

Αυτό που παρέβλεψαν στη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τον «Μικροπολιτικό» είναι ότι από τον περασμένο Ιούνιο, επί υπουργού Παιδείας, Αριστείδη Μπαλτά, το σύστημα αυτό έχει περιέλθει σε… δυσμένεια – τουλάχιστον στην Παιδεία – καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να επαναφέρει τις εκλογές με κάλπη στα πανεπιστήμια.

Πάντως, οι βολιδοσκοπήσεις φαίνεται ότι δεν προχώρησαν, τουλάχιστον ακόμα, και στη Νέα Δημοκρατία ακόμα ψάχνουν σύστημα.

Πηγή: Τα Νέα 

Διαβάστε επίσης:

Ο Σαμαράς στον Πλακιωτάκη: Να κάνεις ό,τι πρέπει για να πάμε σε εκλογές με σοβαρότητα

Στη ΝΔ μαθαίνουν “γαλλικά” και ψάχνουν “σαμποτέρ” – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ