Στη ΝΔ μαθαίνουν “γαλλικά” και ψάχνουν “σαμποτέρ” – ΒΙΝΤΕΟ

Πληθαίνουν οι φωνές και οι ψίθυροι στη ΝΔ που μιλούν για «σαμποτάζ» πίσω από το γαλάζιο φιάσκο της προηγούμενης Κυριακής. Μετά την Ντόρα Μπακογιάννη και ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος δεν απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο.

«Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι δεν έγινε σαμποτάζ», είπε ο κ. Παπαμιμίκος (Μέγκα), παραπέμποντας στη δικαιοσύνη στην οποία προσφεύγει η Νέα Δημοκρατία εναντίον της εταιρείας που ανέλαβε να τρέξει τις εσωκομματικές εκλογές.

Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε από τις δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη, συνεργάτες της μιλώντας στο real.gr διευκρίνιζαν πως τα όσα είπε η πρώην υπουργός δεν αφορούσαν την αμφισβήτηση του αποτελέσματος του 2009, αλλά την ανάγκη να αποφευχθούν ανάλογα φαινόμενα – τα «σημεία και τέρατα» όπως τα χαρακτήρισε – στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ.

Εκτός από τους Ανδρέα Παπαμιμίκο και Ντόρα Μπακογιάννη και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης (Παραπολιτικά) δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπήρξε δόλος πίσω από το φιάσκο της προηγούμενης Κυριακής.

Αποστάσεις Κυριάκου από Ντόρα

Την εκτίμηση της κ. Μπακογιάννη δεν συμμερίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Βλέπω διοικητική ανικανότητα και όχι δόλο», είπε μιλώντας στο Μέγκα παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από την εκτίμηση της Ντόρας Μπακογιάννη για το τι πραγματικά μπορεί να πήγε στραβά στη διαδικασία της προηγούμενης Κυριακής.

Ανάλογη άποψη εκφράζει και ο Άδωνις Γεωργιάδης επιμένοντας ότι επρόκειτο για μια μεγάλη τεχνική αστοχία. «Δεν θέλω να πιστέψω ότι υπήρχε δόλος», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής του Διαγραμματειακού Αλέκος Κόκκαλης, ο οποίος είχε γράψει στο διαδίκτυο για τα μεγάλα τεχνικά προβλήματα μια μέρα πριν εξελιχθεί το φιάσκο των εκλογών.

Κανένα σχόλιο για τις δηλώσεις Παπαμιμίκου δεν έκανε η πλευρά Μεϊμαράκη. «Ήταν όλοι μαζί και συνεδρίαζαν για μέρες και μέχρι τις τελευταίες ώρες πριν ανακοινωθεί ότι οι εκλογές δεν μπορεί να γίνουν», έλεγαν στο real.gr συνεργάτες του.

Χθες ο κ. Μεϊμαράκης με επιστολή του προς τον Γιάννη Πλακιωτάκη ζήτησε και επίσημα από τον μεταβατικό πρόεδρο της ΝΔ να κινηθούν οι νομικές διαδικασίες εναντίον της εταιρείας Infosolutions.

Τα «γαλλικά» και η παρέμβαση Σαμαρά

Μέσα σε αυτό το κλίμα συνεδριάζει εκ νέου το απόγευμα η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή με την προσδοκία ότι ο τεχνικός σύμβουλος και οι εκπρόσωποι των υποψηφίων θα καταλήξουν στην εταιρεία που θα κληθεί να υλοποιήσει την εσωκομματική διαδικασία.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει συζητήσεις με αρκετές εταιρείες – οι περισσότερες μεγάλες και γνωστές – μεταξύ των οποίων και μια θυγατρική του ΟΤΕ, ενώ κάποια έμπειρα κομματικά στελέχη συζητούν εναλλακτικές σε περίπτωση που υπάρξει το οποιοδήποτε πρόβλημα πάνω στη διαδικασία – ακόμη και να γίνει η εκλογή με τον παραδοσιακό χειρόγραφο τρόπο.

Ήδη συνομιλητές του κ. Μεϊμαράκη έχουν βάλει θέμα Τραγάκη, θεωρώντας πως ο έμπειρος βουλευτής δεν μπορεί, λόγω καταστατικού, να πάρει τη θέση του Ανδρέα Παπαμιμίκου στην προεδρία της ΚΕΦΕ μόνο και μόνο επειδή έπεσε ως πρόταση στη γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα.

«Ενότητα και σοβαρότητα» ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς – προσερχόμενος σε εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου στο υπουργείο Εξωτερικών. Ο κ. Σαμαράς απέφυγε κάθε άλλο σχόλιο στις επίμονες ερωτήσεις που του έγιναν για την ανοιχτή διένεξη στη ΝΔ, τα όσα του καταλογίζει η πλευρά Μεϊμαράκη, αλλά και το ρόλο της εταιρείας που πήρε αρχικά το «έργο».

Κάνοντας πράξη αυτό που ζήτησε μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε κάθε σχόλιο για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και για το περιβόητο τηλεφώνημα της προηγούμενης εβδομάδας στο οποίο υποτίθεται ότι ακούστηκαν «γαλλικά».

Αλλά έδωσε μια απάντηση που θα συζητηθεί: «Ο νέος πρόεδρος πρέπει να μιλάει καλά αγγλικά για να εκπροσωπεί τη χώρα διεθνώς. Τα «γαλλικά» δεν έχουν θέση στη ΝΔ».

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Ο Σαμαράς στον Πλακιωτάκη: Να κάνεις ό,τι πρέπει για να πάμε σε εκλογές με σοβαρότητα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ