Βούλτεψη: Ύποπτα σενάρια αποσταθεροποίησης…

Την εκτίμησή της ότι κάποιοι μετέτρεψαν ένα καθαρά τεχνικό θέμα σε πολιτικό με στόχο να πλήξουν την αντιπολίτευση, εξέφρασε η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, η οποία διαφωνεί με τη διεξαγωγή συνεδρίου πριν από την εκλογή νέου προέδρου και επιρρίπτει εξ ολοκλήρου την ευθύνη για την ακύρωση της χθεσινής διαδικασίας στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ).

“Το θεωρώ ύποπτο. Σας λέω τώρα ένα σενάριο. Αν αποσταθεροποιείται η κυβέρνηση γιατί να μην αποσταθεροποιηθεί και η αντιπολίτευση; Να μην αισθάνεται ο λαός ότι έχει ένα αποκούμπι και ότι και εκεί είναι διαλυμένα τα πράγματα” είπε η κ. Βούλτεψη, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», χωρίς όμως να κατονομάσει αυτούς που επεδίωξαν την αποσταθεροποίηση μέσα από την ακύρωση των χθεσινών εκλογών.

Πρόσθεσε, ότι από τη στιγμή που η κυβέρνηση βρίσκεται σε τροχιά κρίσης, και η ΝΔ οδηγείται στην ίδια κατάσταση σημαίνει ότι “υπάρχει μια διαλυτική πρόθεση” και ότι αυτοί που μετέτρεψαν το τεχνικό πρόβλημα σε πολιτικό ζητούν αναίτια από τον κ. Μεϊμαράκη να παραιτηθεί. “Δεν λέω ότι το σχεδίασαν αυτοί οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν. Προκαλούμε αστάθεια και στην αξιωματική αντιπολίτευση και διαλύουμε τη χώρα. Διότι ο πυλώνας σταθερότητας αυτή τη στιγμή είναι η ΝΔ. Βρίσκεται στο 28% σταθερά με ό,τι και αν έχει συμβεί” υπογράμμισε.

Η κ. Βούλτεψη τόνισε, επίσης, ότι τα ποσοστά λίγο πριν ακυρωθεί η διαδικασία ήταν συντριπτικά υπέρ του κ. Μεϊμαράκη και επισήμανε ότι για το λόγο αυτό ο μεταβατικός πρόεδρος δεν είχε κανένα λόγο να ακυρωθούν οι εκλογές. Πρόσθεσε δε, ότι η ευθύνη για τη διεξαγωγή της εσωκομματικής διαδικασίας ανήκει αποκλειστικά στην ΚΕΦΕ.

Επέκρινε έμμεσα όσους ζητούν άμεση σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας και διεξαγωγή συνεδρίου πριν από τις εκλογές, λέγοντας ότι από το καλοκαίρι που ανέλαβε ο κ. Μεϊμαράκης την προεδρία σε όσα πολιτικά συμβούλια προηγήθηκαν οι συμμετέχοντες συμφωνούσαν ομόφωνα ότι πρώτα θα εκλεγεί πρόεδρος και μετά θα γίνει συνέδριο. “Συνηθίζεται πρώτα να εκλέγεται ο πρόεδρος και μετά στο συνέδριο να βάζει το στίγμα του. Να μην είναι δεσμευμένος από αποφάσεις ενός συνεδρίου στο οποίο δεν μπόρεσε να έχει τη δική του γνώμη” επισήμανε η κ. Βούλτεψη, συμφωνώντας με την άποψη ότι “η ΝΔ δεν μπορεί να πάει χωρίς εκλεγμένο αρχηγό σε συνέδριο”.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο διάσπασης της ΝΔ και σε ερώτηση πότε θα πρέπει να ξαναγίνουν εκλογές, η κ. Βούλτεψη απάντησε ότι το θέμα είναι καθαρά τεχνικό και εξαρτάται πότε θα είναι έτοιμη η νέα εταιρεία που θα αναλάβει τη διεξαγωγή τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Κύκλοι του Σαμαρά απαντούν για τη σχέση του πρώην πρωθυπουργού με την εταιρεία

Γκιουλέκας: Πρέπει να πέσουν κεφάλια γι’ αυτό που έγινε

Γεωργιάδης: Οι δηλώσεις Μεϊμαράκη τορπιλίζουν

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ