Γεωργιάδης: Οι δηλώσεις Μεϊμαράκη τορπιλίζουν

Την παραίτηση τόσο του Ευάγγελου Μεϊμαράκη από τη θέση του μεταβατικού προέδρου, όσο και του Απόστολου Τζιτζικώστα από αυτή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ μέσω του Realfm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος νωρίτερα σήμερα παραιτήθηκε από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα όσα είπε το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ: «Η στάση μου ως προς την παραίτηση Μεϊμαράκη σήμερα δεν μπορεί να είναι ίδια με χθες, γιατί οι δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη, με συγχωρείτε θέλω να το πω αυτό, όχι μόνο δεν εξυπηρετούν την ενότητα της Ν.Δ., την τορπιλίζουν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Στο ερώτημα αν με όσα λέει ζητεί την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε: «Με βάση τις δηλώσεις όμως, όχι με το χθεσινό. Μετά τις δηλώσεις. Δηλαδή έρχεται ο κ. Μεϊμαράκης και τι λέει, ότι φταίει για την εταιρεία ο Σαμαράς; Έλα Χριστέ και Παναγία. Δηλαδή πρέπει να συζητάω στις συνεντεύξεις μου εάν την εταιρεία αυτή τη γνώριζε ο Σαμαράς και το μέγαρο Μαξίμου, ή τη γνώριζε ο Μεϊμαράκης από την προεδρία της Βουλής ή τη γνώριζε ο “τάδε” από το κόμμα. Αυτή είναι η πολιτική μας κουβέντα; Ένα τεχνικό ζήτημα, δηλαδή ότι δεν δούλευαν τα κομπιούτερ, θα το αναγορεύσουμε σε ζήτημα για να διαλύσουμε τη ΝΔ; Είμαστε με τα καλά μας;».

Και πρόσθεσε: «Δεν κατάλαβα καθόλου ως τι ενεπλάκη το όνομα του προηγούμενου προέδρου της Ν.Δ. Μα ποιος καταλόγισε ευθύνες στον κ. Μεϊμαράκη για την εταιρεία; Εγώ δεν άκουσα κανέναν, μέχρι σήμερα, να λέει ότι φταίει ο Μεϊμαράκης για την εταιρεία. Εγώ λέω ότι ο κ. Μεϊμαράκης αν θέλει να είμαστε όλοι αγαπημένοι και ενωμένοι, όπως έλεγε μέχρι χθες, προφανώς θα πρέπει να ξανασκεφτεί αν πρέπει να κάνει τη δήλωση που έκανε. Γιατί η δήλωση που έκανε αφήνει τη ΝΔ στην εξής βορά: Να συζητάει τώρα το διαδίκτυο αν όντως είναι ο Σαμαράς πίσω από την εταιρεία ή αν δεν είναι ο Σαμαράς και είναι κάποιος άλλος πέριξ του Σαμαρά ή πότε πήρε το πρώτο έργο, ή αν ήταν ο Βορίδης. Όλα αυτά τα βλέπετε καλά για την ενότητα της ΝΔ;» διερωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης.

Στο ερώτημα αν η όλη διαδικασία απαξιώνει και τους τέσσερις υποψηφίους ο βουλευτής της ΝΔ απάντησε: «Προτείνω να βρεθούμε οι τέσσερις μας σήμερα. Να τα αφήσουμε τα τέτοια. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να παραιτηθεί ο Μεϊμαράκης και ο Τζιτζικώστας. Δεν το συζητώ αυτό. Αυτό είναι πλέον εκ των ων ουκ άνευ εδώ που έχει έρθει. Ακούστε τώρα τι ζω: Στο ντιμπέιτ έλεγαν “θέλω” ο Τζιτζικώστας, αλλά μόνο αν έρθει ο Μεϊμαράκης. Δεν έγινε το ντιμπέιτ. Στην παραίτηση λέει “θέλω” ο Μεϊμαράκης, αλλά μόνο αν παραιτηθεί και ο Τζιτζικώστας. Αυτά είναι σοβαρά πράγματα; Αυτά σε νηπιαγωγείο να τα πούμε και να έχουμε μία παιδαγωγό να μαζεύει τα 5χρονα μόνο ως πλάκα τα παίρνεις. Δεν τα παίρνεις σοβαρά…»

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ