Ο Γιακουμάτος για τον Τζιτζικώστα: Έχει εθισμό…

Νίκη Μεϊμαράκη από την πρώτη Κυριακή «βλέπει» ο βουλευτής της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος, αναφερόμενος στις εκλογές για την προεδρία στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος αναφέρθηκε εκτενώς στην προεκλογική εκστρατεία των τεσσάρων υποψηφίων, και σημείωσε: «Ο Άδωνις, του το είπα και του ίδιου, χαρά στο κουράγιο του, έδωσε έναν αγώνα πολύ σκληρό, είναι σκληρός παίκτης, είναι μεγάλος αγωνιστής, μέχρι εκεί». Τόνισε χαρακτηριστικά για τον κ. Γεωργιάδη.

«Είναι λίγο άτυχος», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και εξήγησε: «Δεν ξέρω αν τον κυνηγά το γκαντέμικo που λένε, εγώ δεν το πιστεύω, γιατί ο Μητσοτάκης είναι 97 χρονών και είναι μια χαρά, αλλά αν ήταν άλλες συνθήκες θα ήταν αρχηγός».

Για την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα ο Γεράσιμος Γιακουμάτος είπε: «Έχει εθισμό. Όταν έγινε περιφερειάρχης κατέθεσε την ταυτότητά του και τώρα που θα ξαναχάσει θα την ξανακαταθέσει, δεν θα είναι νεοδημοκράτης. Άρα λοιπόν δεν χρειάζεται τέτοιο αρχηγό η Ν.Δ. και ειδικά όταν δεν έχει σεβασμό. Είναι ντροπή αυτό το σποτ που έβγαλε. Έπρεπε να το αποσύρει και να αφήσει τα ψευτοδιλήμματα. Δεν είμαστε ιθαγενείς… ότι τα βγάλανε η εταιρία, ή οι συνεργάτες του. Ωραία, το έκαναν. Απόσυρέ το λεβέντη μου. Άντε λοιπόν πάρε την ταυτότητά σου και ξαναπήγαινε στην Περιφέρεια».

«Πρώτη Κυριακή νίκη. Πάνω από 40%», είπε ο βουλευτής Β Αθήνας της ΝΔ μιλώντας για την υποψηφιότητα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Στο ερώτημα αν έπρεπε ο πρόεδρος του κόμματος να βγει στον διάλογο λίγο περισσότερο ο κ. Γιακουμάτος απάντησε: «Το έχει εξηγήσει επαρκώς. Δεν είναι του παρόντος, να μην ανάψω φωτιά τώρα, πολύ σωστά έκανε. Δεν μπορεί τα εσωκομματικά να βγαίνουν στα μανταλάκια να κρέμονται. Δεν γίνονται αυτά».

Και σημείωσε: «Η ΝΔ χρειάζεται ησυχία, ηρεμία, να οργανωθεί, να δώσει τη μάχη». Για το αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι ενωμένο και την επόμενη, μετά τις εκλογές, ημέρα ο κ. Γιακουμάτος τόνισε: «Απόλυτα ενωμένη. Και θα σας πω κάτι: Ο Ανδρέας Παπανδρέου διέγραψε 25 από τα καλύτερα στελέχη του και έγινε ηγέτης. Ο Αντώνης Σαμαράς 18. Ο Τσίπρας «έφαγε» 40. Θα πρέπει να ξέρουν αυτοί οι οποίοι ετοιμάζονται για να κάνουν “ψευτομαγκιές” ότι αυτή η ιστορία διδάσκει».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ