Γεννηματά: Η νεολαία πρέπει να δώσει το σύνθημα

«42 χρόνια μετά τον ξεσηκωμό της νεολαίας ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών, ο αγώνας για την Ελευθερία, την Δημοκρατία, την Κοινωνική Δικαιοσύνη και Αλληλεγγύη παραμένει πάντα  επίκαιρος» αναφέρει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σε μήνυμά της για την επέτειο του Πολυτεχνείου, και συνεχίζει:

«Πολύ  περισσότερο μάλιστα αυτές τις ημέρες μετά  και τα τρομοκρατικά πλήγματα στην καρδιά της Ευρώπης.

 Ο αγώνας αυτός δεν μπορεί παρά να έχει και θα έχει πάντα ως βάση τη ριζοσπαστική σκέψη και τη δυναμική δράση των νέων ανθρώπων.

Γιατί τί μπορεί να σημαίνει η θυσία των φοιτητών του Πολυτεχνείου για τους σημερινούς  νέους, που βιώνουν περισσότερο από όλους τις συνέπειες της βαθιάς κρίσης στην πατρίδα μας, με τις λίστες της ανεργίας;

Γιατί τί σημαίνει η έκρηξη της βίας των τρομοκρατών στην καθημερινότητά τους, στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, στο σπίτι;

Αγώνας, αγώνας, αγώνας.

Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα δεν λύνονται με τα παχιά λόγια, τα ψέματα και τις κάλπικες υποσχέσεις που έδωσε και εξακολουθεί να δίνει η σημερινή κυβέρνηση.

Οι νέοι μας έχουν ήδη την εμπειρία των τελευταίων 11 μηνών και το γνωρίζουν καλά. Απαιτείται άμεσα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια και μια νέα πατριωτική εθνική ενότητα, με συνεχή επαγρύπνηση και αποφασιστικότητα απέναντι  στις νέες απειλές για τη δημοκρατία και τον πολιτισμό μας.  

Με τη νεολαία στην πρώτη γραμμή,  γιατί χωρίς αυτήν δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτα.

Είμαστε εδώ για να τους παροτρύνουμε να βγουν μπροστά να αγωνιστούν, να δώσουν τη μάχη για μια Ελλάδα Δημοκρατική, Ευρωπαϊκή, σύγχρονη.

Μέσα σε αυτές τις τόσο δύσκολες συνθήκες, η νεολαία πρέπει να δώσει το σύνθημα  και οφείλουμε να την ακολουθήσουμε» τονίζει η κ. Γεννηματά.

Διαβάστε επίσης:

Το μήνυμα του Νίκου Φίλη για τη 17η Νοεμβρίου

Το μήνυμα του Μεϊμαράκη για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Το ΚΚΕ για την επέτειο του Πολυτεχνείου

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ