Μουζάλας: Έχουν ενταθεί τα μέτρα ασφαλείας σε πιθανούς στόχους στην Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

«Έχουν ενταθεί τα μέτρα ασφαλείας σε πιθανούς στόχους στην Ελλάδα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Την ανησυχία ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι μπορεί να δώσουν «άλλοθι σε ακροδεξιές απόψεις» εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στο Mega.

«Το πρώτο ζήτημα είναι ότι πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι και τα μέτρα ασφαλείας. Το δεύτερο είναι να μην καταδικάσουμε τους πρόσφυγες», είπε ο κ. Μουζάλας, ενώ επανέλαβε ότι το θλιβερό γεγονός των αποτρόπαιων επιθέσεων στο Παρίσι «δείχνει την ανάγκη της επαλήθευσης των στοιχείων των προσφύγων στην Τουρκία, στην Ιορδανία και στον Λίβανο».

Ο αναπληρωτής υπουργός εκτίμησε ότι οποιαδήποτε στρατιωτική)επέμβαση στη Συρία θα αυξήσει τους πρόσφυγες. «Στον βομβαρδισμό στο Χαλέπι οι πρόσφυγες αυξήθηκαν. Αν κανείς επιδιώκει την οριστική επίλυση του προβλήματος πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος. Και αυτό μπορεί να γίνει μέσα από πολιτικές διαδικασίες», ανέφερε.

Για το ενδεχόμενο να ήταν πλαστό το διαβατήριο του τρομοκράτη που φέρεται να πέρασε από την Ελλάδα, ο κ. Μουζάλας είπε ότι αυτό δεν σημαίνει κάτι για την ελληνική πλευρά κάνοντας λόγο για βιομηχανία πλαστών διαβατηρίων ορισμένα εκ των οποίων είναι “εξαιρετικά πιστές απομιμήσεις”.

Πρόσθεσε ότι θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να προβλέπονται τέτοιες περιπτώσεις κάτω από τις συνθήκες που γίνεται η διαπίστωση από τις ελληνικές αρχές και με τις δεκάδες χιλιάδες των ανθρώπων που περνούν.

Παρότι μάλιστα -είπε- η Ελλάδα κατηγορείται από κάποιους ότι είναι ξέφραγο αμπέλι, ο τρομοκράτης που πέρασε “ήταν διαπιστευμένος με όλες τις συνθήκες που η ΕΕ και η συνθήκη Σέγκεν επιβάλλει”. Εκτίμησε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να κατηγορηθεί η Αθήνα από τη στιγμή που ακολούθησε επακριβώς τις διαδικασίες ασφάλειας που η ΕΕ.

Συμπλήρωσε ότι μέσα από τις διαδικασίες της ΕΕ και με βάση τα στοιχεία που μπορεί κανείς να λάβει και κυρίως μέσα από τη δακτυλοσκόπηση, τα μηχανήματα βγάζουν αυτόματα εάν κάποιος είναι σεσημασμένος ή εάν έχει κατηγορηθεί σαν επικίνδυνος.

Διαβάστε επίσης:

Ο Μουζάλας για το συριακό διαβατήριο – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ