Στις 4 Δεκεμβρίου στην Αθήνα ο Τζον Κέρι

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Οριστικοποιήθηκε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Real.gr, η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Τζον Κέρι στην Αθήνα.

Ο Τζον Κέρι θα πραγματοποιήσει την εξ αναβολής επίσκεψή του στην ελληνική πρωτεύουσα την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου-επίσκεψη που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα είναι μονοήμερη.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα συνοδεύσει και τον Μπάρακ Ομπάμα κατά την επίσκεψή του στην Αττάλεια της Τουρκίας την προσεχή Παρασκευή 20 Νοεμβρίου προκειμένου να συμμετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής των G-20.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του Real.gr κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αττάλεια ο Μπάρακ Ομπάμα θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να συζητήσουν τις δυνατότητες για επίλυση του Κυπριακού εντός της προσεχούς άνοιξης, εξέλιξη που η Ουάσινγκτον θεωρεί πολύ πιθανή.

Το Κυπριακό είναι το δεύτερο θέμα μετά το προσφυγικό που θα συζητήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα την προσεχή Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, όπως ο ίδιος δήλωσε στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο Αλέξης Τσίπρας, πριν αναχωρήσει για την Άγκυρα θα έχει επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως εκτός του Αχμέτ Νταβούτογλου θα συναντηθεί εκτός πρωτοκόλλου και με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Πέραν του Κυπριακού ο Τζον Κέρι θα συζητήσει στην Αθήνα το προσφυγικό και το θέμα της ενέργειας, ενώ αναμένεται να προχωρήσει και σε δήλωση για τη μείωση του ελληνικού χρέους.

ΠΗΓΗ: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Ακυρώθηκε η επίσκεψη Κέρι στην Αθήνα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ