Πολιτική “θύελλα” από τις καταγγελίες του Πανούση – ΒΙΝΤΕΟ

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις πυροδότησαν οι καταγγελίες του Γιάννη Πανούση περί απειλών κατά της ζωής του. Ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη της σχετικά με τις καταγγελίες. Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Με την αναφορά τους, ζητούν να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αδικήματα που σχετίζονται με παραβίαση μυστικών της πολιτείας, απορρήτου των υπηρεσιών και υπεξαγωγής εγγράφων.

Παράλληλα, ζητούν να διερευνηθεί και ο τρόπος με τον οποίο διέρρευσαν τα συγκεκριμένα έγγραφα.

«Αναφέραμε προς την εισαγγελία ένα φαινόμενο το οποίο μας φαίνεται ιδιαίτερα προβληματικό. Το φαινόμενο της δημοσιοποίησης εγγράφων τα οποία εμφανίζονται ως έγγραφα απόρρητα, το οποίο μας φαίνεται ιδιαίτερα προβληματικό, αλλά μπορεί να έχουν και ποινικές ευθύνες», δήλωσε ο κ.Παρασκευόπουλος αναφερόμενος στις συνομιλίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με κρατούμενους.

Ο κ. Τόσκας είπε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη για να διερευνήσει τα ζητήματα «της πιθανής, της πραγματικής, της όποιας διαρροής διαβαθμισμένων πληροφοριών που δημιουργεί τεράστια θέματα εθνικής ασφάλειας με τα οποία δεν πρέπει να παίζουμε.

Αντικαταστάθηκε ο Νικολόπουλος στη συνεδρίαση της Επιτροπής για τον Πανούση

Ο Νίκος Νικολόπουλος δεν θα είναι ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, όπου έχει κληθεί ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιάννης Πανούσης, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη σχετικά με τις καταγγελίες του περί απειλών κατά της ζωής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Νικολόπουλος αντικαταστάθηκε αιφνιδιαστικά από τον βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Βασίλη Κόκκαλη. Σημειώνεται ότι ο Νίκος Νικολόπουλος είχε ζητήσει να κληθεί στην Επιτροπή ο Γιάννης Πανούσης.

Βίτσας για τον Πανούση: Το παιχνίδι της τυφλόμυγας, δεν περιποιεί τιμή

Στο θέμα των καταγγελιών που έκανε ο Γιάννης Πανούσης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή στον Real Fm 97,8.

Ερωτηθείς αν θέλει η κυβέρνηση να ψάξει παραπάνω την υπόθεση, πριν κατηγορήσει τον πρώην υπουργό Δημόσιας Τάξης, ο αναπληρωτής υπoυργός Εθνικής Άμυνας απάντησε:

«Δεν κατηγορούμε κανέναν. Παίρνουμε τη σειρά των γεγονότων. Κάποιος νιώθει ότι απειλείται. Δεν το λέει ότι απειλείται, δημόσια, ενώ είναι υπουργός, δεν ξέρω γιατί, δικαίωμά του είναι αυτό. Όταν του ζητούν να προσκομίσει ονόματα, συμπεριφορές που τον απειλούν, δεν προσκομίζει τέτοια πράγματα, προσκομίζει δήθεν συνομιλίες. Αν, δηλαδή, εγώ έμπαινα εκείνη την ημέρα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και συνομιλούσα με τους καταληψίες, αυτό θα σήμαινε ότι ήμουν υπέρ της τρομοκρατίας;».

Στην επισήμανση ότι δεν ξέρουμε τα στοιχεία που έχει δώσει ο Γιάννης Πανούσης στην κ. Κουτζαμάνη, ο κ. Βίτσας ανέφερε:

«Περισσότερα ξέρω από αυτά που διέρρευσαν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Δεν τα διέρρευσα εγώ, δεν τα διέρρευσε η κυβέρνηση, αρχίσουμε και παίζουμε το παιχνίδι της κολοκυθιάς, ποιος τα διέρρευσε. Το βασικό ζήτημα είναι το εξής: πήρε το πράγμα τον δικαστικό του δρόμο, όσοι θεωρούν ότι θίγονται πηγαίνουν και κάνουν τις αντίστοιχες καταγγελίες, προσφυγές κτλ. Το παιχνίδι της τυφλόμυγας “κάτι υπονοώ, κάτι λέω” δεν περιποιεί τιμή σε αυτόν που το κάνει».

Ακούστε το ηχητικό:

Ο Μανιός για τον Πανούση: “Δεν πας να αυτοκτονήσεις καλύτερα;”

Ιδιαίτερα αιχμηρός για τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του πολίτη, Γιάννη Πανούση ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μανιός μιλώντας στον Βήμα FM.

«Αφήνεις έναν συνεργάτη της τρομοκρατίας να συνεργάζεται, να κοροϊδεύει την κυβέρνηση. Αφού είναι συνεργάτης της τρομοκρατίας, κρυφά τα κάνει, τον αφήνεις να κάνει αυτή τη δουλειά με κίνδυνο να έχεις τρομοκρατικές ενέργειες και είσαι υπουργός Δημόσιας Τάξης; Δεν πας να αυτοκτονήσεις καλύτερα; » είπε ο κ. Μανιός.

«Αυτά είναι το παιχνίδι της γειτονιάς, το κουτσομπολιό της γειτονιάς! Είσαι υπουργός και είπες στον Ρουμπάτη να ενημερώσει τον πρωθυπουργό… Αυτός δηλαδή δεν είχε επαφή με τον πρωθυπουργό; Αυτό το πράγμα είναι ένα παιχνίδι δικό του, το οποίο εντάσσεται μέσα σε μια αντικυβερνητική τακτική που την βλέπουμε πώς εξελίσσεται και συνδέθηκε με άλλα πράγματα και είναι πιο πολύ στην προσπάθειά του να παραμένει στη δημοσιότητα. Μια φαντασίωση είναι» σημείωσε ο κ. Μανιός.

Πρόσθεσε ακόμα ότι: «Έχει την ίδια βάση που έλεγαν το ΄84 από τις πιο σοβαρές εφημερίδες της εποχής, η Ελευθεροτυπία, με ένα πρωτοσέλιδο και κατήγγειλε επτά Έλληνες πολίτες – ένας εξ αυτών ήμουν και εγώ – ότι είμαστε η ηγεσία της 17 Νοέμβρη. Τους πήγαμε στο δικαστήριο ευθαρσώς, κερδίσαμε τη δίκη, 3 εκατομμύρια δραχμές αποζημίωση έβγαλε το δικαστήριο προσωπικά σε εμένα, γιατί είχαν διαχωριστεί για λόγους τυπικούς οι διαδικασίες, αν και δεν πήγα να τα πάρω. Και τι ήταν αυτά; Ήταν συζητήσεις που γίνονταν από παρακολουθήσεις που υποτίθεται ότι γίνονταν και τα έκαναν η ΚΥΠ – ή δεν ξέρω ποιες μυστικές υπηρεσίες Αυτά θυμίζουν το πιο μαύρο παρελθόν της Ελλάδας.» 

Ακούστε το ηχητικό από το Βήμα Fm :

Η Χριστοδουλοπούλου στους βουλευτές της αντιπολίτευσης: Δεν θα με φιμώσετε… – ΒΙΝΤΕΟ

“Περιμένω στωικά, σας δίνω χώρο και χρόνο. Μην νομίζετε ότι δεν έχω απόψεις ή δεν έχω προτάσεις να κάνω. Σέβομαι το ρόλο μου αλλά δεν θα με φιμώσετε κιόλας, φωνάζοντας όλοι μαζί γιατί ξέρω να παρεμβαίνω αν θέλω” είπε η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασία Χριστοδουλοπούλου απαντώντας στους βουλευτές της αντιπολίτευσης που επίμονα ζητούσα να κληθούν στην επιτροπή εκτός από τον Γιάννη Πανούση και οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Παρασκευόπουλος και Νίκος Τόσκας.

Σημειώνεται ότι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ζήτησαν και την κλήση του διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη στην Επιτροπή Θεσμών, όμως δεν ελήφθη απόφαση στην συνεδρίαση.

Διαβάστε επίσης: 

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης κατά Πανούση: Όνειδος να υπάρχει αυτός ο άνθρωπος – ΒΙΝΤΕΟ

Η Λέβα για τις καταγγελίες Πανούση: Έχω επισκεφθεί τις φυλακές αλλά δεν εμπλέκομαι στις συνομιλίες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ