Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση Πανούση – ΒΙΝΤΕΟ

Μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, συνοδευόμενοι από τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου.

Με την αναφορά τους, ζητούν να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αδικήματα που σχετίζονται με παραβίαση μυστικών της πολιτείας, απορρήτου των υπηρεσιών και υπεξαγωγής εγγράφων.

Παράλληλα, ζητούν να διερευνηθεί και ο τρόπος με τον οποίο διέρρευσαν τα συγκεκριμένα έγγραφα.

Δηλώσεις στους δημοσιογράφους έκαναν ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας μετά την εμφάνισή τους, με δική τους πρωτοβουλία, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την υπόθεση Πανούση.

«Αναφέραμε προς την εισαγγελία ένα φαινόμενο το οποίο μας φαίνεται ιδιαίτερα προβληματικό. Το φαινόμενο της δημοσιοποίησης εγγράφων τα οποία εμφανίζονται ως έγγραφα απόρρητα, το οποίο μας φαίνεται ιδιαίτερα προβληματικό, αλλά μπορεί να έχουν και ποινικές ευθύνες», δήλωσε ο κ.Παρασκευόπουλος αναφερόμενος στις συνομιλίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με κρατούμενους.

Ο κ. Τόσκας είπε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη για να διερευνήσει τα ζητήματα «της πιθανής, της πραγματικής, της όποιας διαρροής διαβαθμισμένων πληροφοριών που δημιουργεί τεράστια θέματα εθνικής ασφάλειας με τα οποία δεν πρέπει να παίζουμε.

Διαβάστε επίσης:

Στον Άρειο Πάγο Παρασκευόπουλος και Τόσκας – ΤΩΡΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ