Νέα Δημοκρατία: Στον “αέρα” η συνδιάσκεψη

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Τρίτη 17 Νοεμβρίου, Πέμπτη 19 Νοεμβρίου ή… καθόλου. Αυτά είναι τα τρία σενάρια που επικρατούν για το εάν και πότε θα πραγματοποιηθεί η συνδιάσκεψη της ΝΔ. Οι υποψήφιοι δεν τα βρίσκουν στις ημερομηνίες, καθώς έχουν εδώ και καιρό προγραμματίσει προεκλογικές συγκεντρώσεις και περιοδείες.

Ο Γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος θα κάνει και σήμερα νέο κύκλο επικοινωνιών με τους εκπροσώπους των υποψηφίων, μήπως και βρεθεί η χρυσή τομή. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα ο Απόστολος Τζιτζικώστας δεν μπορεί την Τρίτη, ενώ την Πέμπτη είναι κλεισμένο το πρόγραμμα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, για την Τετάρτη, όπου ήταν η αρχική πρόταση για την διεξαγωγή της συνδιάσκεψης, δεν μπορούσαν οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης.

Ωστόσο, μέχρι αυτή την στιγμή τίποτα δεν είναι βέβαιο καθώς κανείς δεν είναι πρόθυμος να αλλάξει τον προγραμματισμό του και μάλιστα τις τελευταίες κρίσιμες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Φόβος για μικρή προσέλευση στη συνδιάσκεψη

Στην περίπτωση όμως που πραγματοποιηθεί η εθνική συνδιάσκεψη του κόμματος τότε το ζήτημα που έχει ήδη προκύψει θα είναι το ποιοι θα μετέχουν σε αυτή. Σύμφωνα με το καταστατικό της ΝΔ δικαίωμα να παραστούν έχουν: Τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, της Πολιτικής Επιτροπής, πρώην βουλευτές, πολιτευτές από την τελευταία εκλογική αναμέτρηση, καθώς και πρόεδροι ΝΟΔΕ και πρόεδροι κομματικών οργανώσεων.

Εάν πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, που είναι και το πιθανότερο, τότε δεν θα μπορέσουν να παραβρεθούν για μία ημέρα και μάλιστα καθημερινή, στελέχη από την περιφέρεια. Βλέποντας τον κίνδυνο να μην υπάρξει προσέλευση, έπεσε στο τραπέζι η πρόταση, να μετέχουν στην συνδιάσκεψη μέλη των νομαρχιακών συνδιασκέψεων κάτι που δεν φαίνεται να γίνεται τελικά αποδεκτό, με αποτέλεσμα η συνδιάσκεψη να βρίσκεται κυριολεκτικά στον «αέρα».

«Όλες οι συνεδριάσεις των μεγάλων κομματικών οργάνων (συνέδριο ή συνδιάσκεψη) γινόντουσαν το Σαββατοκύριακο» τόνιζε έμπειρο κομματικό στέλεχος στο Real.gr και θεωρούσε απαγορευτικές ημέρες την Τρίτη και την Πέμπτη, όπου τα καταστήματα είναι ανοιχτά.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Αυτοκόλλητο με …μουστάκι για τους οπαδούς του Μεϊμαράκη – ΒΙΝΤΕΟ

Στην τελική ευθεία για τα προαπαιτούμενα και την εκταμίευση της δόσης

Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους – ΒΙΝΤΕΟ 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ