Πρωτοβουλία Τσίπρα εφόσον δεν υπάρξει λύση

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Τηλεφωνικές επικοινωνίες με την ηγεσία των δανειστών θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε περίπτωση που συνεχιστούν τα αδιέξοδα στις διαπραγματεύσεις ενόψει του Eurogroup.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, ο πρωθυπουργός θα επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και πιθανότατα τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ και την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, σε περίπτωση που δεν διαφανεί λύση και τεθεί εν αμφιβόλω τη Δευτέρα η απόφαση για τη δόση.

Σήμερα αναμένεται να συνεχιστούν με εντατικότερο ρυθμό οι διαπραγματεύσεις, αν και οι πιέσεις των δανειστών θα ενταθούν, με την κυβέρνηση να βρίσκεται κυριολεκτικά με την πλάτη στον τοίχο.

Επιπλέον, η κυβέρνηση κινδυνεύει να καταστεί περιγέλαστη στο εσωτερικό της χώρας, με τις συνεχείς παλινωδίες στο θέμα των ισοδυνάμων, με τελευταία χαρακτηριστική περίπτωση τα μπρος-πίσω για το φόρο στο ΚΙΝΟ.

Ειδικά για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, έχει κατορθώσει (γιατί περί… κατορθώματος πρόκειται) να στρέψει εναντίον της πληθώρα κοινωνικών ομάδων, ασχέτως εάν τις έπληξε ή όχι τελικά, αλλά και να δημιουργήσει κλίμα ανικανότητας στη διακυβέρνηση και πλήρους έλλειψης συντονισμού.

Μέσα σε ένα οξύτατο πολιτικό κλίμα που δημιουργήθηκε με την επίθεση στον Γιώργο Κουμουτσάκο από ακροδεξιούς τραμπούκους στο Σύνταγμα, με τη διακοπή της παρουσίασης του βιβλίου της Μαργαρίτας Παπανδρέου κ.ο.κ, η κυβέρνηση θα επιδιώξει συμβιβασμό στα κόκκινα δάνεια, αλλά σε κατώτερο σημείο από αυτό που η ίδια εννοούσε.

Με το ερώτημα να είναι αν, σε τι βαθμό και σε τι βάθος χρόνου θα εκδηλωθούν πολιτικές εξελίξεις.

ΠΗΓΗ: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Σύσκεψη για το προσφυγικό την Παρασκευή στο Μαξίμου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ