Κουμουτσάκος: Θα υποβάλω μήνυση

Μήνυση, θα υποβάλει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, για τον ξυλοδαρμό που υπέστη κατά τη διαδήλωση στο Σύνταγμα, όπως ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, μετά την ομιλία του στην Ολομέλεια.

«Παρά το γεγονός ότι κάποιοι επιχειρούν να ευτελίσουν την Βουλή, παραμένει το σύμβολο της Δημοκρατίας, με τα όποια προβλήματά της. Η αμέσως παρουσία μου εδώ, ήταν συμβολική και πολιτική και ακριβώς ήθελε να υποδηλώσει ότι οι πολιτικοί οφείλουν να δρουν θεσμικά και η πολιτική να ασκείται στο Κοινοβούλιο» τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος.

Ανέφερε ότι οι προκλήσεις και οι ανιστόρητες δηλώσεις του κ. Φίλη – ο οποίος, όπως είπε, δεν δικαιούται να επικαλείται δύο ιδιότητες, αυτή του υπουργού κι εκείνη του επιστήμονα – είναι το έδαφος που καλλιεργούν τον σπόρο της βίας, της μισαλλοδοξίας, του εξτρεμισμού, στο οποίο φυτρώνουν οι εχθροί της Δημοκρατίας. «Επομένως, υπάρχει αυτός του έδρασε και οι ηθικοί αυτουργοί» είπε ο βουλευτής.

«Θα υποβάλω μήνυση, την νομική υφή της οποίας θα εξετάσω με τους αρμόδιους νομικούς», ξεκαθάρισε ο κ. Κουμουτσάκος ο οποίος επανέλαβε πως και η επιλογή του αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της φιλοσοφίας του ότι οι πολιτικοί πρέπει να απαντούν θεσμικά και με πολιτικές πράξεις.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχει ζήτημα καθυστερημένης επέμβασης της Αστυνομίας κατά την επίθεση εναντίον του, ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι διαπίστωσε ο ίδιος την επέμβαση των αστυνομικών προς τον χώρο που διαδραματίστηκαν τα γεγονότα, αλλά δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει αν έγινε καθυστερημένα ή όχι. «Θα το δούμε κι αυτό. Υπάρχει ένα ερωτηματικό» ανέφερε ο βουλευτής. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ