Την παραίτηση του Φίλη ζήτησε ο Μεϊμαράκης

Την παραίτηση του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, ζήτησε από τη Λαμία, όπου πραγματοποιεί περιοδεία ο πρόεδος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στο περιστατικό της επίθεσης στον βουλευτή της ΝΔ, Γιώργο Κουμουτσάκο, ονοματίζοντας ως ηθικό αυτουργό της ενέργειας τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη και κάλεσε τον πρωθυπουργό να «παραιτήσει» τον υπουργό του ή να τον αποπέμψει. 

H δήλωση αναλυτικά:

«Καλά θα κάνει είτε ο κ. Φίλης να παραιτηθεί, είτε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να πάρει θέση και να τον παραιτήσει. Αναφέρομαι σε αυτό, γιατί σήμερα που είχαμε συγκέντρωση και παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας στη συγκέντρωση των Ποντίων, αποδοκιμάστηκαν και έγιναν επεισόδια εις βάρος εκλεκτών συναδέλφων και ιδιαίτερα του Γ. Κουμουτσάκου.

Θεωρούμε ότι ηθικός αυτουργός είναι ο Ν. Φίλης ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος δεν πρέπει να έχει καμία θέση στην ελληνική κυβέρνηση σήμερα. Και γι’ αυτό ακριβώς η Νέα Δημοκρατία θα εξετάσει -και το τονίζω από τώρα- αν μπορεί συνταγματικά, μέσα στο εξάμηνο που έχει ήδη πάρει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση, να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του υπουργού Παιδείας, ώστε να συζητηθεί στη Βουλή το όλο ζήτημα και να πάρουν όλοι θέση». 

Διαβάστε επίσης:

Κουμουτσάκος: Ηθικός αυτουργός των βιαιοπραγιών ο Φίλης – ΒΙΝΤΕΟ

Φίλης: Αυτό είναι γενοκτονία άποψης… – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ