Ο Θεοδωράκης παρέδωσε στον Σουλτς την πρόταση του κόμματος για το προσφυγικό

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς είχε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια της οποίας παρέδωσε στον Μάρτιν Σουλτς την πρόταση δέκα σημείων του κόμματος ώστε να υπάρξει διέξοδος στο προσφυγικό ζήτημα.

«Ο κωδικός για το προσφυγικό πρόβλημα είναι η Τουρκία. Θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να βρει μια λύση με την Τουρκία ώστε οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές να σταματούν στα τουρκικά εδάφη», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Θεοδωράκης.

«Σημασία έχει οι λαοί της Ευρώπης να αντιληφθούν ότι το προσφυγικό δεν είναι άλλο ένα πρόβλημα. Δεν είναι πρόβλημα της Τουρκίας, δεν είναι πρόβλημα της Ελλάδας είναι ένα διεθνές πρόβλημα και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπισθεί», υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Συζητήσαμε την κατάσταση στην Ελλάδα, μιλήσαμε για την προσφυγική κρίση, μιλήσαμε για το ρόλο της Τουρκίας. Συζητήσαμε την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διαίρεση μεταξύ των κρατών μελών που παρατηρείται στο θέμα της προσφυγικής κρίσης, δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Σουλτς υπογραμμίζοντας πως ο κ. Θεοδωράκης πρότεινε κάποια συγκεκριμένα βήματα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται μια ευρωπαϊκή συζήτηση με όλους τους θεσμούς στη Θεσσαλονίκη. «Είμαι βαθιά εντυπωσιασμένος από την νηφαλιότητα με την οποία δουλεύει το Ποτάμι» είπε ο πρόεδρος του ΕΚ.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας και Σουλτς αποχαιρέτησαν τους πρόσφυγες – ΒΙΝΤΕΟ

Θεοδωράκης: Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ