Τι συζήτησαν Τσίπρας – Σουλτς

Τη θέση ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να βρίσκεται υπό πίεση, δεδομένου του βάρους που σηκώνει στο προσφυγικό ζήτημα, διατύπωσε ο Μάρτιν Σουλτς στη συνομιλία του με τον Πρωθυπουργό, υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές.

Χαρακτηριστικά, αναφέρθηκε στην ρήτρα εξαίρεσης από το Σύμφωνο Σταθερότητας, που ισχύει για χώρες, οι οποίες αντιμετωπίζουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αναφέρουν οι ίδιες πηγές σχετικά με τη συνάντηση των δύο ανδρών.

Όπως προσθέτουν, για το ζήτημα του Ελληνικού προγράμματος, αναγνωρίστηκε από τον κ. Σούλτς η ανάγκη να συνεχιστούν οι επαφές της ελληνικής πλευράς με την Επίτροπο Μοσκοβισί, προκειμένου να επιλυθούν τα εκκρεμή ζητήματα, εν όψει και της επικείμενης συνεδρίασης του Eurogroup. Επιπλέον, επισημαίνουν ότι οι δύο πλευρές εμφανίστηκαν σύμφωνες στην θέση ότι η αποτελεσματική διαχείριση των προσφυγικών ροών συναρτάται με την δημιουργία κέντρων ταυτοποίησης και επανεγκατάστασης προσφύγων στην Τουρκία, καθώς και με την ενίσχυση της φύλαξης των Τουρκικών συνόρων.

Όπως αναφέρουν περαιτέρω σχετικά με τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον πρόεδρο του ΕΚ, ο κ. Σούλτς καλωσόρισε την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί την Τουρκία, λέγοντας ότι ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί στην γειτονική χώρα και εκ μέρους της ΕΕ.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι όπως και στην τετραμερή συνάντηση που προηγήθηκε, και στην συνάντηση Τσίπρα – Σούλτς επιβεβαιώθηκε η ανάγκη να ενισχυθεί η συνεργασία Ελλάδας – ΕΕ, και να απορροφηθούν τα κονδύλια που έχουν προβλεφθεί για την στήριξη της Ελλάδας στο προσφυγικό ζήτημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ο Παυλόπουλος στον Σουλτς: Αποδείξατε ότι στοιχείο της πολιτικής σας είναι ο άνθρωπος – ΒΙΝΤΕΟ

O Σουλτς ποζάρει για τα προσφυγόπουλα – ΦΩΤΟ

Σουλτς: Λύση από κοινού για το προσφυγικό – ΒΙΝΤΕΟ

Το άγνωστο ραντεβού Σουλτς – Μοσκοβισί στην Αθήνα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ