Για ειλικρινή και παραγωγική συνάντηση με τον Σουλτς έκανε λόγο ο Τσίπρας

Για ειλικρινή και παραγωγική συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεών τους, μετά τη διμερή συνάντηση που είχαν.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι, καταρχήν, συζήτησαν για την επαναλαμβανόμενη τραγωδία να χάνονται άνθρωποι στα νερά του Αιγαίου, που καθιστά ολοένα και πιο επιτακτική την ανάγκη για αφύπνιση και χάραξη κοινής στρατηγικής συνεργασίας και πολιτικής, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εκτυλισσόμενη τραγωδία. Η Ελλάδα, τόνισε, αναλαμβάνει ευθύνες που ξεπερνούν της δυνατότητές της, ιδαίτερα στην περίοδο οικονομικής κρίσης. Είναι επιτακτική ανάγκη το προσφυγικό να αντιμετωπιστεί κάτω από τις ιδρυτικές αρχές και αξίες της ΕΕ, της αλληλεγγύης και του διαμερισμού της ευθύνης, όπως σημείωσε.

Επίσης, ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι το δεύτερο δεκαήμερο του Νοέμβρη θα έχει τη δυνατότητα, εκ μέρους της ΕΕ, να συζητήσει με την τουρκική κυβέρνηση ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό.

 

Δείτε επίσης:

Αντιδράσεις στη Βουλή για τις δηλώσεις Φίλη «στον ενικό» – ΒΙΝΤΕΟ

Τζιτζικώστας: Με τον Μεϊμαράκη δεν μπορούμε να κάνουμε το άλμα

Λοβέρδος: Συμπεριφορά τραμπούκων απέναντι στους αξιολογητές – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ